Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi 2010. Mi a véleménye...

Érettségi 2010. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Sztetek milyen lesz/ mire lehet számítani az idei érettségin? Tudom, h semmi konkrétat nem lehet tudni, csak hasznos 5leteket várok).

Akik most mennek, nincsenek befosva? Vagy csak én vok ezzel így??:)

2010. ápr. 24. 00:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%

Hasznosnak azt tartom, ha olyanokat nézel át, amik éppen aktuálisak, töriből például a választások lehet, hogy előkerülnek. Ha jól emlékszem, a tavalyi pótérettségibe volt talán a cigányság jelenkori rossz helyzete is, az például aktuális volt akkor. Ügyelj arra, hogy a függvénytáblázat/atlasz/szótár ne legyen teleirkálva. Amúgy attól félek, hogy valami nehezebb érettségit kapunk, erre például abból következtettem, hogy sokszoros a túljelentkezés felsőoktatásba és ezzel akarnak ellensúlyozni. Hát, remélem, hogy matekból valami irtó könnyű feladatsor lesz, a hármas szintet el szeretném érni de az is elképzelhető hogy szóbeliznem kell majd belőle. Számológép például minél többet tud, annál jobb. Próbálj olyan gépet ha nem is venni, de kölcsönkérni, hogy az minél jobb legyen. Függvényeket gyakorold matekra! Még az is eszembe jutott, hogy legkönnyebben úgy tudsz felkészülni, ha az Oktatási Minisztérium honlapján megoldasz pár érettségit, aztán átnézed a javítókulcsot, hogy az egyes típusfeladatoknál mi mindent várhatnak el.

Mindenki be van fosva, így tehát én is, nem vagy egyedül. :-) Csak a magyar az amitől egyáltalán nem félek, meg a választott tantárgyam. (talán még a töri) :D

Sok sikert kívánok! :) 19/F

2010. ápr. 24. 01:12
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A kétszintű érettségi nevetséges, főként a középszintű rész. Ha legalább hármasod volt az adott tárgyból, akkor négyesnél rosszabbak képtelenség írni. Max ha beszívol előtte.

Mindenki parázik érettségi előtt, ez természetes, nem tudod konkrétan hogy mi lesz. De ha nem komplett idióta (aki belefújja az orrát a wc papírba, majd puszta kézzel törli ki a fenekét, utána wc öblítő vízben mossa le a kezét) akkor röhögőgörcsöt fogsz kapni érettségin kb. Ezzel nem azt mondom hogy ne tanulj mert olyan könnyű, de ha legalább időnként tanultál az elmúlt négy évben, akkor semmi para nem lesz. Reál részen már-már lealacsonyítóan egyszerű kérdések szoktak lenni, humán tárgyakból pedig szinte végtelen mennyiségű segítséget adnak, szinte csak az msn-t nem lehet használni.

2010. ápr. 24. 01:19
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!:)

Én személy szerint 4es vok minden érettségi tantárgyból..mondjuk matek a választottam abból jól jönne az 5ös..töriből az esszéktől félek.

Remélem nem nehezedik évről-évre,mert az szívás lenne.

Neked/nektek is sok sikert!:)

2010. ápr. 24. 01:30
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
hjjjaaajj mennyire jó érzés visszagondolni az érettségire...... pedig nem is volt az olyan régen... Ti is így lesztek vele, sikerülni fog minden, majd a végén rájöttök, mennyire gyerekjáték volt az egész :) sok sikert!
2010. ápr. 24. 01:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem befosni kell hanem tanulni, nem olyan nagy az az anyagrész.

Plusz ha bejártál órákra és rendesen figyeltél, minden be fog ugrani!

Kapni ilyen könyveket hogy mentőov meg hogy készüljünk az érettségire sorozat, nah azok nagyon hasznosak!

Mondhatni kész kidolgozott tételsor mind..

2010. ápr. 24. 01:43
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A választások tutira nem lesznek benne, mert az tavaly volt.

Én annyit tudok mondani, hogy figyelj oda, ne linkeskedd el, és menni fog.

Visszagondolva tényleg vicces volt az egész. :D

2010. ápr. 24. 10:14
 7/17 anonim ***** válasza:
52%

Annyira szeretem, mikor idejön mindenki, és elkezdi nyomni, hogy milyen könnyű, meg mennyire visszamenne stb.

Nem azért, de ha szerintetek olyan könnyű, akkor gondolom itt mindenki kapásból összeszedett 460 pontot.

Az tény, hogy baromi egyszerű, én nulla tanulással csináltam meg a legtöbb tárgyat négyesre és ötösre, de pl. emelt töriből és közép magyarból nem olyan egyszerű 95%-ot összeszedni, mondhattok amit akartok. Idióta javítótanárokkal pláne nem.

2010. ápr. 24. 10:49
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

az előző 4 évet rendesen végigtanultam, viszont csináltam magyarból és töriből érettségiszerű feladatokat és az alapján van mitől tartanom...

hihetetlen miket tudnak kérdezni

2010. ápr. 24. 10:49
 9/17 anonim ***** válasza:
52%
ennek ellenére egyáltalán nem félek tőle, csak igazságtalannak tartom, hogy egyik évben túl egyszerű, másikban meg olyan, hogy beszarsz
2010. ápr. 24. 10:53
 10/17 anonim ***** válasza:
Engem inkább az érdekelne, hogy mi a véleménye az előttem szólóknak a matematikáról? Mert én h.lye vagyok hozzá, és nálunk pl. az osztály most írt próbaérettségit, ami alapján egy részének mennie kellett volna szóbelizni. Nekem személy szerint nem, de elég durva arány ez szerintem.
2010. ápr. 24. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!