Mi az a büfészak?

Figyelt kérdés
2016. szept. 20. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
2016. szept. 20. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy eleve kétféle értelemben használják.

- amelyik olyan könnyű, hogy kb. mintha a büfében ülnének a diákok

- amelyik olyan speciális tudást ad, hogy elhelyezkedni a közhiedelem szerint csak a mekiben lehet vele

2016. szept. 20. 19:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahogy a második válaszoló is írta, ebben a két értelemben használják, bár eredetileg a büféből is elvégezhető szakot jelentette, ma már inkább azokra a szakokra mondják, hogy büfészak, amik értéktelen diplomát adnak. A szép az egészben, hogy nem túl nagy a közös halmaz a kettő között. Példának okáért van olyan üzleti gazdasági képzés, amit el lehet úgyis végezni akár jobb egyetemeken is, hogy alig jársz be, és kis szerencsével pár éven belül jónak mondható állásod lesz, míg egy történész szakot bár meglehetősen nehéz elvégezni, a munkaerőpiacon szinte értéktelen a papír.
2016. szept. 20. 20:03
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

Én is úgy tudom, mint a többiek, csak az én környezetemben előbb használták "nem jó semmire" értelemben, később lett belőle könnyű. Valami ilyesmi volt annak idején az eredete:

- Melyik szakra jársz?

- XY szakra.

- Azt nem ismerem. És mi leszel, ha elvégzed?

- Büfés vagy ruhatáros.

2016. szept. 21. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!