Mi a jó a tudásban?
Tudom, hogy nem az első kérdés de sajnos jelen élethelyzetemben nagyon érdekel, mire jó ennyit tanulni, mi a pozitív oldala. Manapság nagyon kevesen használják a tudásukat a munkájuk során, és még azok is kevesen vannak, akik munkájához legalábbis elengedhetetlen volt, hogy előzőleg egyetemet végeztek (pl amikor egy mérnököt felvesznek programozónak).
Legtöbben olyasmit dolgoznak, amibe bele lehet tanulni pár hét alatt, akár akkor is, ha érettségi lenne a legmagasabb végzettségük.
Valamennyi alapműveltséget a középiskola is ad, logikát, látásmódot is fejleszt ill lehet másképp is fejleszteni.
Magamból kiindulva például szeretek sudoku-zni, néha szókeresőzöm, esetenként keresztrejtvényezek. Mindegyik fejleszt. A szókereső is, szerintem.
Ismerőseim sakkoznak, vannak, akik a logikai játékok "megszállottjai".
Egy szó, mint száz, szerintem az emberek 70%-a tök feleslegesen tanul az érettségi után.
Ha ez a kijelentés nem igaz, miért nem?
A középiskola utáni tanulmányaim tény részei teljesen feleslegesek lettek az életemben (más területen helyezkedtem el) azonban a vizsgarutin, az, hogy 1000 oldalt 1 nap alatt átfutok (ma már több, mert öregszem).
Az egyetem nem sok mindenre megtanít, ezekkel nem lehet a logikai játékokat összehasonlítani, mert más képességeket fejleszt.
Ha tudsz emberekkel bánni egy jó egyetemen a legnagyobb nyereség az ismeretségi tőke (ballagás után megtartod a kapcsolatokat), felbecsülhetetlen.
1000 oldalt hogy lehet egy nap alatt átfutni?
- Nem olyan nehéz a sulink. Kb mint egy erős(ebb) gimi.
- Sajnos nem tudom halogatni a tanulást. Pedig arra jöttem rá, hogy az viszont hasznos képességeket fejlesztene. Nekem ez se megy. :D
- Úgy igaz barátokat nem sikerült szereznem. Haverokat igen, szünetekben nem unatkozunk, ivászat is előfordulgat, egy-két emberrel közös progi. De ennyi. Úgy nagy barátkozás sajna ezen kívül nincs.
Nézzük egy kicsit más szemszögből;
az állatok nem tanulnak, legalábbis azon túlmenőleg nem, ami az életbenmaradásukhoz elengedhetetlen..
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Tőlem minden állásinterjún megkérdezik: Diplomája van?
(milyen? hol szerezte? már ritka).
A tudás jó, de ha téged ennyire zavar, maradj tőle távol, de az kisebb fizetést, kevesebb érvényesülési lehetőséget jelent
A felesleges teperés zavar.
Hiába értek majd valamihez és akár leszek elhivatott, ha ebben az univerzumban sose lesz rá szükségem, sose fogom azt dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!