Megteheti ezt egy tanár?
Figyelt kérdés
Ma beteg voltam, de bementem a suliba megírni egy dolgozatot. Szóltam az osztályfőnöknek, hogy nem érzem jól magam, dolgozat után hazamegyek. Hazajöttem és kiderült, hogy az utolsó órán az egyik tanár beírt nekem egy egyest mert neki nem szóltam róla, hogy hazamegyek. Ez volt az indok. De előtte volt vagy 6 órám és azoknak a tanároknak sem szóltam. Ez a rendszer vagy csak engem tisztelt meg vele? Kitűnő tanuló vagyok. Nem jött jól ez a karó...2010. ápr. 23. 16:41
1/10 anonim 

válasza:

Ehhez semmi joga nem volt! De tényleg! Milyen alapon írta be az 1-est? Az érdemjegyet csak és kizárólag a teljesítményedért kaphatod!
Minden egyéb "kihágás" beírással, ill. a magatartás-szorgalom érdemjeggyel büntethető.
(Amúgy ebben a szituációban az általad leírtak alapján semmiféle kihágásról nincs szó)
2/10 anonim 

válasza:

Egyest eleve nem adhatna, mert az osztályzat a tudás értékelésére való.
És szerintem is éppen elég az osztályfőnöknek szólni. Szerintem őt kérd meg, hogy beszéljen a tanároddal.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat. Már kezdtem elhinni, hogy én voltam a bunkó.
2010. ápr. 23. 16:56
4/10 Dymo 

válasza:

bazzeg a tanár a főnök,megteheti,de nem volt jogos. beszéld meg vele
5/10 anonim 

válasza:

Először beszélj a tanárral, az ofővel és anyukáddal, hogy ő is beszéljen az ofővel. Utána, ha ezek nem vezetnek célra, mehet a szülői levél az igazgatónak. Az a baj, hogy ha a tanár ilyen kis görcs, akkor ugyan kitörli az egyest (talán), de utána minden alkalmat megragad majd, hogy visszaadhassa, szóval halehet, akkor ne erővel, hanem tényleges meggyőzéssel érjetekcélt.
6/10 anonim 

válasza:

Hiába tépitek a szátokat..megteheti ahogy azt is ha hiányzol egy dolgozatról akkor karó, ha késel az óráról karó, és ha nem viselkedsz akkor is karó...hányszor panaszkodhattak volna az én sulimban..na persze biztosan vannak becsületesebb tanárok is !
7/10 anonim válasza:
A tanár csak a tanulmányodat osztályozhatja nem a hiányzásaidat. Egyébként ha az eggyel korábbi órán pl be voltál írva hogy hiányzol akkor hogy adhat karót ha nem vagy ott? Röhely, hogy néha mit meg nem tesznek. bár ez a diákokra is igaz. Mindenesetre ez tök jögtalan volt. Panaszold meg.
8/10 anonim 

válasza:

uhh.ez de szemét... szerintem is mond el ezt az ofődnek. meg nem értem miért pont egyest írt be. szóval akkor már inkább egy igazolatlan lett volna a logikus....
9/10 anonim 

válasza:

Ha megakarja megteszi,ha nem akarja,nem teszi,mert nem ellenőrzik rendszeresen a tanárokat.De ezt szerintem egyáltalán nem volt jogos megtenni,sőt hát kicsit durva is!A mi iskolánkban is a töritanár a fiúknak sokszor beírja az egyeseket,igaz,hogy a fiúk eléggé bunkón viselkednek az érintett töritanárral szemben,de ennek megvan a maga nyomós oka,hiszen a tanár is hibás.Itt is a tanár a hibás,és egyáltalán nem te.Beszélj az osztályfőnököddel,és ha ketten nem tudtok dűlőre jutni a tanároddal,akkor egyértelműen szólni kell a szüleidnek is,és az igazgatónak is.Én legalábbis szóltam annak idején anyámnak,hogy a kémia tanár 2esre zárt le,mikor van egy 4esem meg egy 3asom meg két kettesem.Pedig az pont 2,75-re jön ki.És erre bement anyám az igazgatónőhöz,és a naplóba a 4es nem volt beírva!ÉS a tanár bocsánatot kért,mert HIBÁZOTT.:@ de az a jegy is(ez az érdekes) pont csak nekem nem volt beírva,de igaz,hogy az ellenőrzőmbe bevolt iratva,sőt a tanár is aláírta..de a naplóba nem szerepelt,viszont a többi oszt.társamé igen.:S vannak különös dolgok.
10/10 A kérdező kommentje:
Szülőknek nem fogok szólni, fölösleges mert már szakképzésen vagyok. Éppen ezért olyan dühítő. Nem egy 14 éves kis gimnazista vagyok akit meg kéne nevelni, hanem egy felnőtt 21 éves aki szakmát tanul és a tanár által adott jegyek alapján fogok munkát kapni. Egyáltalán nem volt korrekt tőle.
2010. ápr. 24. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!