Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csak az orvosoknak és a...

Miért csak az orvosoknak és a jogászoknak jár mindjárt az egyetem befejezése után a dr. Titulus?

Figyelt kérdés
Szerintem túl nagyképűek a dr. titulust viselő jogász. Más szakokon végzettek ugyanúgy megérdemelnék ezt a címet, sajnos jelenleg nincs erre lehetőség csak,ha egyetem után még doktori képzésben vesznek részt. Én valahogy jobban elismerek egy mérnök, vagy egy természettudományi szakon végzettet. Ugyanúgy 5 évig tanulnak, ráadásul ott nem csak magolni, de tudni, gondolkodni is kell. Persze tudom, most jönne a köpködés, hogy a jogon mennyi mindent tudni kell és át kell látni az egészet, jó elismerem, de azért nem lehet egy lapon említeni egy vegyészmérnök, egy sebész,asztrofizikus vagy egy neurobiológus képzettségét, tudását egy jogászéval. A jogászok meghalnának egy fél év után egy ilyen szakon. Persze más mindkettő, de miért nem jár nekik is alapból a dr.?
2010. ápr. 21. 20:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Szakbarbárok? Én személy szerint úgy látom, hogy aki reál beállítottságú, az jobban képben van az irodalom/történelem/művészetek terén, mint egy humán beállítottságú a reál tárgyak terén. Persze nem szeretnék általánosítani, vannak kivételek:) Csak én így látom:)
2010. ápr. 22. 07:05
 12/27 A kérdező kommentje:

06:47-nek

Ha nem lennének,lettek volna természettudósok, most például miről írnád a szöveged, mivel világítanál esténként, mivel töltenéd meg az éhes autód és még sorolhatnám.

Ha te ennyire derogálod mondjuk az asztrofizika szakot és szerinted kamuszak és könnyű akkor te nyilván tudsz is válaszolni olyan kérdésekre, mint:

Mi az Olbers-paradoxon

Kozmikus távolságmérés fedési kettõscsillagokkal

Relativisztikusan perturbált kéttest-probléma

Kerr-Schild típusú téridõk

Nap-típusú csillagok evolúciójának modellezése

De van még pár ilyen finomság. Sok humán beállítottságú persze rühelli a matekot,a fizikát és ha megkérdezik tőlük, hogy szerintük melyik az a nyelv, amit mindenhol megértenek, kapásból az angolt mondják. De nem, a matematika a világmindenség nyelve és a természettudományok nélkül te sem, én sem lennénk.És általában míg egy reál beállítottságú érettségizőnek tudnia kell a humán tantárgyakat, addig egy humán beállítottságú csak épp átbukdácsol a matek érettségin és le is tudta a természettudományi ismereteit. Nem hiába akarják kötelezővé tenni egy természettudományi tárgyból az érettségit.

2010. ápr. 22. 19:43
 13/27 A kérdező kommentje:

Egyszer egy híres asztrofizikus a következőt mondta, mikor a szupernóvákról volt szó.

Lehet, hogy Paris Hilton nem ezzel a gondolattal kell reggelente, mégis tény, hogyha az a több milliárd csillag nem robban fel, hogy mi itt lehessünk, akkor neki sem lenne mit felvenni, a szupernóvák nélkül az ékszerei sem lennének.

A könyveid, melyekből a paragrafusokat tanulod, a köröm az ujjadon, a szék a feneked alatt mind halott csillagok maradványaiból jött létre. Lebecsülöd a csillagászatot, fizikát, mégis ez adott életet neked.

2010. ápr. 22. 19:48
 14/27 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező, nem azt mondtam, hogy könnyű szak, hanem azt, hogy kamuszak. Ha elvégzi az ember ezt a híres-neves asztrofizika szakot, szerinted hol fog dolgozni? A mekdonálcban. Nem fogja a munkájával visszatéríteni a tandíjat amit állambá' kifizetett helyette. Csak azt ne mond, hogy kutatni fog. Mégis mit? n+1 ember elvégzi ezt a szakot egyetlen kutatóállomáson fognak dolgozni?

Lehet, hogy nehéz szak, de nem valami hasznos. Olyan mintpl.: pszichológia, kommunikáció stb. Azok is lehet, hogy nehéz valakinek, de attól még telített stb.

2010. ápr. 22. 21:21
 15/27 anonim ***** válasza:
60%
A matek tudás készség kérdése. Sokan tudnak rajzolni, a nagy matekosok meg nem. Na bumm. A matematika nem nyelv, hanem egy ember általi kreálmány, mint a jog. Hol írtam, hogy a fizika nem ér semmit? Én azt írtam, hogy a rá épülő szakok egy részének hasznossága vetekszik a nullával.
2010. ápr. 22. 21:26
 16/27 anonim ***** válasza:
90%

Szerinted egy fizikust képezünk hiába? Nem zavar, hogy míg ilyen-olyan elméleti fizika szakon végez évente pár ember, addig jogon több száz? Nem tűnt még fel, hogy telítve van a szakma? Most akkor kit képezünk feleslegesen? És mi szükség van n+1 vallástudósra? És filozófusra? És esztétára? Nah akkor mi a kamuszak?

És képzeld el, fizikusokra elég sok helyen szükség van...

(Pl még kórházakban. (persze nem asztrofizikusok))

2010. ápr. 22. 21:49
 17/27 anonim ***** válasza:
6%
Az utolsó mondatod a válaszom a kérdésedre.
2010. ápr. 22. 21:51
 18/27 anonim ***** válasza:
9%
Ja, és vallástudóson is kevés ember végez, ettől még nem hasznos.
2010. ápr. 22. 21:52
 19/27 anonim ***** válasza:
90%
Észrevehetnéd, hogy a kérdező sem kifejezetten az asztrofizikusokra gondolt, attól, hogy őket hozta példának. Neki az nem tetszik, hogy a mérnökök meg a természettudósok szerinte "hasznosabbak" mint a jogászok, mégis a jogászok kapnak dr.-t a nevük elé.
2010. ápr. 22. 22:08
 20/27 A kérdező kommentje:

21:49-es:

Teljesen egyetértek veled.

2010. ápr. 22. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!