Miért csak az orvosoknak és a jogászoknak jár mindjárt az egyetem befejezése után a dr. Titulus?
Nem csak nekik jár:) A gyógyszerészeknek is pl:)
De szerintem is hagyománytisztelet.
Az utolsónak.Igazad van, a gyógyszerészek is és kifelejtettem az állatorvost is, bár az is orvos ugye.
21:18-nek. Tényleg nem lehúzni akarom a jogász szakmát és az ezzel járó megbecsülést, csak szerintem más szakon is megkaphatnák 5 év után ezzel az erővel ezt a titulust.Számomra elég elkeserítő, hogy sokan csak emiatt jelentkeznek jogi egyetemre, most jelenleg a 3. legnépszerűbb szak a felvételizők körében, miközben például a fizika tanárok lassan kihalnak és kevesebben mennek természettudományi karra. Mindenki a gyors meggazdagodást reméli és szerintem ez nagy hiba. Hivatástudat nélkül szerintem semmilyen végzettséggel nem tudsz sikeres lenni.
Az tény, hogy minden szakon más kvalitások szükségesek és valóban nem könnyű magolni sem, csak kicsit igazságtalannak érzem azt, hogy ennyire túlértékelik például az engem érintő természettudományi képzéssel szemben.
Szerintem nem csak nekik jár. MMint aki elvégezte a doktori iskolát, az ő neve elé kirakják.
és sztem se piti a jogi egyetem, én szerintem ott halnék meg (most mérnöknek tanulok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!