Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes egyetemi koleszba...

Érdemes egyetemi koleszba menni? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pestre vettek fel egyetemre, a BGE-re, és hallottam hogy van kolesza is. Pest mellett lakom, nem lehetetlen a mindennapos beutazás, de azthiszem kényelmesebb lenne a kolesz. Csomó érvet és ellenérvet hallok mellette. Pl. hogy nem lehet ott tanulni, túl zajos stb.

A másik hogy vágyok valami újra, szeretnék új embereket, közösségeket megismerni. Mit gondoltok?

18L

2016. aug. 8. 11:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nehézkes a beutazás akkor nyilvánvalóan a kollégium lehet a leggazdaságosabb megoldás, mivel igen kedvező áron biztosítják számodra a lakhatást. A BGE kollégiumok másik nagy előnye hogy a kolesz és az egyetem épülete egymás mellett van (a KKK-nál és a PSZK-nál biztosan). Azonban tudnod kell alkalmazkodni, nem megy minden olyan könnyen és komfortosan mint otthon. Egy kis szobán 2-3 ember fog osztozkodni, közös a zuhanyzó, mosdó, konyha, mosószoba és még hasonlók. Emberfüggő hogy ki hol és milyen körülmények között tud tanulni. Kollégiumban vannak akik tudnak neked segíteni, viszont zajosabb mint egy albérlet, tehát nem biztos hogy nyugodtan feltudsz készülni mondjuk egy szóbelire. Azonban a közösségi életed mindenképpen pozitív irányba fog fordulni vélhetően, sok új emberrel tudsz megismerkedni és barátságot kötni. Nekem mondjuk annyira nem jön be a koli, hosszútávon nem bírnám ki, persze minden csak idő kérdése, de akkor sem vágnék bele. Egy rövid ideig biztosan nagy buli, csajozni/pasizni is csak a szomszédba kell menni, ami szintén egy jó dolog. De én jobban érzem magam egy albiban, ahol kicsit otthonosabb a környezet, ahol szabadabbnak érezhetem magam, ahol senki sem követ/figyel/őriz engem. Nyugodtan tudok tanulni, készülődni, főzőcskézni, fürdeni, mosdóba járni, szórakozni, aludni és még sorolhatnám.

Azt nem tudom hogy tudod-e, de ahhoz hogy felvegyenek a koliba, bizonyos feltételeknek kell megfelelned. Tehát nem úgy megy hogy eldöntöm és kész. Elsősorban a szüleid vagyoni helyzete és a te szociális helyzeted a meghatározó. De nézik továbbá a tanulmányi eredményeidet és a még az iskolától való távolságra is pontot kapsz. Na most egy 250-300 férőhelyen kollégiumba, a több ezer hallgató közül nem kerülhet be mindenki. Ráadásul jelentkezni is csak egy adott ideig lehet. Ennek mindenképpen nézz utána.

2016. aug. 8. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!