Mi a véleményetek ezekről az egyetemi szakokról? Melyikre érdemes menni? Előnyök, hátrányok, tapasztalatok?
Jövőre érettségizek, és lassan el kellene döntenem, hogy milyen irányba szeretnék tovább tanulni. A gond az, hogy még csak a koncepció sincs meg, hogy nagyjából milyen területen érezném magam otthonosan, de négy olyan szak van, amik érdekelnek, és azokból a tantárgyakból, amik kellenek oda, jó is vagyok.
-Matematikus
-Gazdaságinformatikus
-Közgazdász (pénzügy és számvitel)
-Jogász
(Tudom, hogy nincs túl sok közük egymáshoz, főleg a mateknak a jogászhoz, de ez legyen az én hülyeségem :D) Szerintetek mik ezeknek a szakoknak az előnyei és/vagy hátrányai akár az egyetemen, akár később, diploma után? Valakinek van esetleg bármilyen nemű tapasztalata ezen szakok bármelyikéről? Minden választ előre is köszönök :)
Matematikus: Nagyon nehéz, és kevés munkalehetőség. (Esetleg tanár)
Gazdaságinformatikus: Nem nehéz, és valszeg lesz munkád is.
Közgazdász: Nagyon sok van belőle, valszeg nem lesz munkád.
Jogász: Hozzáállásodtól függ. Ha nincs gerinced akkor sokat fogsz keresni és lesz is munkád.
Én jogásznak megyek, szóval oda ne menj. Főleg ha sok pontod van/lesz. :)
Még valami: mi a különbség az elméleti és a gyakorlati matematikus között? Az elméleti matematikus a mekis pult rossz felén áll.
Igenis kell nézni a keresletet. Elmehetsz te közgazdásznak is, de számíts rá hogy több ezer lesz belőled, vagy netán bölcsésznek és nagyon nagy szerencsével elmehetsz tanárnak, vagy a mekis pultot fogod bámulni nyugdíjig.
Azt ajánlom neked nézd meg mire van kereslet, és ha van köztük olyan, ami valamennyire is tetszik, akkor menj arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!