Egyetemi tartozás. Tapasztalatok?
Szóval a lényeg:
- Költségtérítéses vagyok,egyedül fizetem,mert a szüleim nem tudnak segíteni
- Részmunkaidős állásom van,amiből nagyon nehéz kihozni a tandíjat és egyéb költségeket,megvenni azokat a dolgokat,amire tényleg szükség van + haza is kell adnom
-Egy évvel ezelőtt (2013. II. félév) nem tudtam kifizetni a tandíjat,ezért a következő félévet passziváltam (ez idő alatt szerettem volna kifizetni a tartozásomat).Ez ügyben fel is vettem a kapcsolatot a pénzügyi csoport vezetőjével,aki azt mondta,hogy passziválhatok,de addig nem folytathatom a tanulmányaimat,amíg tartozásom van az egyetem felé.A Neptun a regisztrációmat letiltotta,ezért a Neptun rendszergazdához fordultam,aki engedélyezte,így tudtam passziválni.
-Sajnos nem várt problémák adódtak a családban,ezért idáig nem sikerült rendeznem a tartozást (a szüleimet nem terheltem ezzel,mert van elég probléma így is)
-Ezek miatt gy döntöttem,hogy passziválom a mostani félévet is és bevállalok még egy melót,legalább addig,amíg a tartozás rendezésére eleget gyűjtök.
- Nálunk úgy működik,hogy 2x lehet passziválni,egyszerre max. félévet,amiből egyet használtam eddig el,tehát elvileg működne ez így
-A regisztrációm ismét le volt tiltva,tehát passziválni sem tudtam,így felvettem a kapcsolatot megint a Neptun rendszergazdával és elmondtam neki mindent.(A pénzügyi csoport vezetőjének nem írtam,mert korábban azt mondta,hogy akkor folytathatom a tanulmányaimat,ha nem áll fenn tartozásom az egyetem felé,ezt is elmondtam a rendszergazdának). Azt a választ kaptam,hogy az ügyintézőmmel vegyem fel a kapcsolatot,mert a passziválást is kivette a választható opciók közül.
Visszaadta ugyan a regisztrációt,így passziválhattam,de azt mondta,ez így nem szabályos.
Most attól tartok,hogy nem fogadják el a passziválást és ott kell hagynom az egyetemet.Holnap felveszem a kapcsolatot az ügyintézőmmel,de már most félek,mit fog mondani.Azt hiszem ma éjjel sem fogok aludni....
Valakinek van hasonló tapasztalata?
Nem tudom mit tegyek,az utóbbi időben tiszta idegbeteg vagyok emiatt....
Köszönöm.
A diákhitelt nem szeretném vállalni,hacsak nincs más megoldás.
A passziválás nem lenne akkora gond,csak egyszer ezt mondják-utána meg azt.Ezért félek most.
Második munkát már egy éve keresek,de olyat,amit a mostanival össze tudnék egyeztetni,nem találtam még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!