Pszichológia egyetemi oktatás tapasztalatok? Hol a legjobb? Rossz vélemény /tapasztalat? SZTE, PTE, DE, ELTE, PPKE, KRE?
Levelező alapképzés érdekel, és mivel 6 helyen oktatják az országban, a sorrend szempontjából jól jönne 1-2 infó.
SZTE , Pécsi Tudományegyetem, Debrecen, ELTE, Pázmány, Károli ---Van tapasztalatod /hallottál az ottani P. szakról valamit?
Szia, én SZTE-re járok pszichológiára, (nappalira) így erről tudok bővebben írni. Nagyon jók a gyakorlatok, nem kell (sok) fölösleges dolgot tanulni. A tanárok fiatalosak, jófejek. Kevés embert vesznek föl így a szakon mindenki ismer mindenkit, bárkitől kaphatsz segítséget, plusz az egyetemen is nagyon jók a lehetőségek. Lehet kutatgatni, vannak mindenféle kísérletek, ösztöndíjak, a könyvtár szuper, a város olcsó, diákbarát. Itt tényleg eléggé nyomatják a kognitív irányt, de ez igazából nem jelent semmit, nagyon megéri idejönni.
Az ELTE-ről személy szerint sok rosszat hallottam, azt mondják a nevéből él, sok az elmélet, magolni kell, kevés a gyakorlat, ha kutatni akarsz később, arra jó.
A Károlit mindenki dicséri, gyakorlatias oktatás, elismert tanárok, erős a klinikai vonala.
A többiről nem tudok semmit. Szerintem ha Pestre akarsz járni, akkor mindenképp Károli, ha vidékre, akkor Szeged.
Itt egy szemléltető ábra a képzésekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!