Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elég csak a szorgalom egy...

Elég csak a szorgalom egy egyetem elvégzéséhez?

Figyelt kérdés

Alapjában véve nem mondanám magam okosnak, viszont szorgalmam van, ha tanulásról van szó.

Elég lehet hozzá csak a szorgalom, mit gondoltok?

2016. aug. 6. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
TTK szakokhoz azért nem elég a szorgalom pl. matematika ttk-hoz. De hallomásokból egy mérnöki simán elvégezhető szorgalommal.
2016. aug. 6. 19:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az is kell hozzá, hogy érdekeljen és szeresd, mert különben nagyon szomorú és reménytelenül sok... Olyat válassz, ami érdekel, és amelyek segítségével utána 50 évig még tudsz dolgozni.
2016. aug. 6. 19:53
 3/12 A kérdező kommentje:
Anglisztikára akartam menni, de több helyről hallottam, hogy semmi értelme, és McDonald's-ba is alig kellenek a bölcsészkarosok dolgozni. Így Kereskedelem-marketing, vagy pénzügy-számvitelre gondoltam.
2016. aug. 6. 20:02
 4/12 anonim ***** válasza:

az említetteken én nem tudom mit lehet szeretni, és EZÉRT belepusztulnék, ha 50 évig ilyenekkel kellene foglalkozni... de hát te tudod, nem vagyunk egyformák...

magában az anglisztika nem sokat ér, de ha van mellette egy különleges nyelv akkor már igen. pl egy keleti nyelv, japán, tibeti, vagy egy északi norvég, finn

De: szeretni kell, amit választasz!!! Tanítani szeretnél? fordítani? tolmácsolni?

2016. aug. 6. 20:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Mivel van egészségügyi problémám, így a legjobb lenne számomra egy irodában ülni, és ott dolgozni.
2016. aug. 6. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:
a különleges nyelvek? nem vonzanak? fordítás - pl. japánból 1 sor annyi pénz, mint angolból 1 oldal:D
2016. aug. 6. 20:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Azok sajnos nem, csak az angol érdekelt.
2016. aug. 6. 20:23
 8/12 anonim ***** válasza:
az magában tényleg nem elég általában, hogy munkát kapj, túl sokan beszélik, anyanyelvi szinten is ... tanítani nem akarsz. Hány éved van még dönteni? végig kellene nézni, egyáltalán milyen szakok vannak,amit elérnél helyileg és amely ÉRDEKELNE. Milyen tárgyakta szeretsz az iskolában? melyik az, aminél nem csak a muszáj és a minimum megy- hanem utánanézel különleges dolgoknak és pluszban tanulsz hozzá? mi szerettél volna lenni a legkisebb korodban, amire emlékszel? mi a hobbid?
2016. aug. 6. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:
azért kérdezem ezeket, mert hátha rátalálsz, ami érdekel. El lehet végezni az említett szakokat, és keresni is fogsz vele, de ha nem érdekel, akkor nagyon lehet szenvedni, nem éri meg!
2016. aug. 6. 20:35
 10/12 anonim ***** válasza:
nem, nem elég, szeretni is kell az adott szakmát, valamint muszály átlátni azt a rendszert, amiben működik az egész
2016. aug. 6. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!