Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták! Egyetemen nem...

Egyetemisták! Egyetemen nem kell meghalni a tanulásban mi? Minek veszik fel azt a sok embert, aki szar tanulni?

Figyelt kérdés

Ezt látom: http://www.youtube.com/watch?v=oBkMqVbTt1M

http://www.youtube.com/watch?v=4rSLQNyRgfc

http://www.youtube.com/watch?v=0GDSdtJD6tY

http://www.youtube.com/watch?v=USsnF6tANq0

Mi ebben az érdekes?

Én azt hittem egyetemen keményen kell tanulni ahhoz, hogy az ember elvégezze azt.

Erre mit látok?

Annyira laza az egyetemi légkör, hogy a diákoknak annyi szabadidejük van, hogy ráérnek minden hónapban tüntetni valami miatt.

Szóval elég laza lehet az egyetem, ha annyira se kell tanulni, hogy mindenki kimehet akár 1000x tüntetni, és még így is elvégzi az egyetemet.

Most durván általánosítottam az összes felsőoktatásban klévő diákot, de kérdem őket: Tényleg ilyen laza az egyetem, főiskola? Simán van minden diáknak ennyi szabadideje? nem kell belehalni a tanulásba mi?

2013. aug. 25. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudod egyetemen van szorgalmi és vizsgaidőszak egy félévbe.Ezek a tüntetések vizsgaidőszakban voltak,aki tanul szorgalmi időszakban az könnyen levizsgázik.
2013. aug. 25. 15:17
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Képzeld nekem még arra is futotta az időmből, hogy dolgozzak az egyetem mellett napi 6 órában, mégis van két mérnöki diplomám. Sőt, szerdánként el tudtam menni még bulizni is. Ez nem azt jelenti, hogy ennyire laza egy egyetem, hanem azt, hogy nem kell minden embernek reggeltől estig tanulnia ahhoz, hogy elsajátítsa a tananyagot.
2013. aug. 25. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szóló jól írta. Én a debrecenire jártam vegyészmérnök és villamosmérnök szakra (vegyészmérnöki mesterképzés után mentem el még villamosmérnökire). Csak azt tudom írni, amit az előttem szólók is. Ha a szorgalmi időszakban is "keményen" tanulsz, akkor eredményesen lehet levizsgázni. Ha a vizsga előtt 1-2 héttel kezdesz el tanulni, akkor az "cumi".

Nekem annyira mondták még régebben, hogy mennyire nehéz az egyetem. Valóban egy fokkal nehezebb a középsulitól, de lényegében nem vettem észre semmi extrémet. Dolgozni én éppenséggel nem dolgoztam az egyetem mellett, csak nyáron, de bulizni, iszogatni én is eljártam rendszeresen az ismerőseimmel, barátaimmal.

2013. aug. 25. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyetemen nem kell belehalni a tanulásba. Ezt csak azt hiszi aki sosem járt oda, mégsem végzi el a felvettek fele sem. tudni kell mikor kell koncentrálni a sulira, mikor vannak a határidők, mire mennyi idő kell tanulásban, kinek milyen tanulás jön be. És nem kell egész nap tanulni, hatalmas tévedés, igen van idő tüntetni is..ha valaki azt akarja..nincs ebben semmi meglepő.
2013. aug. 25. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Dolgozó emberek is járnak tüntetésekre, annak ellenére, hogy megkapják a fizetésüket, akkor nem lehet, hogy túl laza a munkájuk? Őket minek veszik fel dolgozni?

Ne légy már nevetséges, az egyetem nem egy kaloda. Igen, laza is tud lenni az egyetemi légkör, ahogy egy munkahelyi is. Felnőtt emberek, mindenki magának osztja be az idejét. Szabadság van, még be sem kell járni minden órára, ha nem akarsz, a lényeg a diploma megszerzéséhez, hogy meglegyenek a vizsgáid. Ezt mindenki minden szakon máshogy éri el, van, akinek vért kell izzadnia hozzá, van, aki meg kisujjból kiszopja a szakmai tárgyakat is. Ezért nincs is értelme az általánosítgatásnak.

2013. aug. 25. 16:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemen mindenre van idő, a kérdés, hogy ki hogy osztja be. A linkelt tüntetések alatt is biztosan voltak olyan hallgatók, akik nagyon szívesen kimentek volna, de éppen tanulniuk kellett, ezért nem mentek. Csak őket persze nem látod, mert nincsenek ott:)
2013. aug. 25. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
8%
Csak azt hiszik, hogy laza, aztán vizsgákon megbukik mindig a fele. De mivel lehet bukni és ismételni több féléven keresztül, így jól elvannak ezzel és évekig eltartatják magukat anyucival. Így hát igen, laza, annak a ki megengedheti magának, mert a szülei hagyják.
2013. aug. 25. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Az attól is függ melyik egyetemről és melyik szakról van szó.
2013. aug. 26. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!