Tudom még nagyon korán van, de 9. osztályába milyen felszerelés kell? Többi a leírásban
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom, tényleg nagyon korán van még ehhez a kérdéshez, de anyukám már most még szeretné ezeket venni, mert ő utána 4 hétig sajnos nem tud Magyarorszagon lenni,s az apukának még végképp semmi fogalma sincs ezekről.
Milyen füzet legyen?(spirál,fűzött, kicsi vagy nagy)
Egyébként a budapesti Könyves Kálmán Gimibe megyek, ott mit kérnek a tanárok?
Miket lehet? itt gondolok a spirál füzetek...
2016. júl. 1. 18:12
11/15 anonim válasza:
Igaz, már egyetemista vagyok, de én gimiben sosem vásároltam előre, mert első órán úgyis megmondta az adott tanár hogy mi kell neki, ha meg nem mondja meg akkor olyan veszel amilyet szeretnél. Pl. matekból nekünk dolgozatfüzetünk is volt, és azt előre nem is lehetett volna tudni, mert már kevés tanár használ ilyet. Viszont az se feltétlen megoldás ha többet veszel, mert nekünk a tanárunk nagyon szigorú volt és csak kis füzet lehetett dolgozatfüzet (ő azt tudta kényelmesebben cipelni naponta). Rajta kívül mások is megmondták, hogy milyen füzet kell. És az sem igaz hogy nagy és spirál kell gimiben. Egyrészt vannak töltelék tárgyak amire kell füzet, de alig írtok (nekünk pl. hittan, ének, rajz, később művtöri), arra elég a kicsi is. Másrészt... hát, ha egy nap van mondjuk 7 tanórád, 7 nagy spirál füzetet akarsz cipelni minden áldott nap? Le fog szakadni a hátad. Első héten bőven ráér mindent megvenni.
12/15 1112 válasza:
Hát a tanárok szokták mondani év elején. Én amúgy nem ismerem azt a sulit, de nekünk volt amúgy külön dolgozatfüzet is némely tantárgyakból, meg volt olyan is, hogy kimondottan házi-feladat füzet. De amúgy szerintem raktározz be vonalas-és négyzetrácsos füzetekből, vegyél egy-kettő simalapút is, ja meg szótárfüzetet; tollak, körző, vonalzó, számológép, szögmérő esetleg. Ja és hát én valójában ajánlanám neked a spirál füzetet, mert abba több fér, és középsuliban sokat írtok; ja de most jut eszembe, hogy én nem a vonalakra írtam, hanem össze-vissza, de úgy jött ki évi talán 3-4 füzet anno egy tárgyra, de már nem vagyok biztos benne. Ja és számozd be a füzeteket szerintem, vagy legyen valami dátum az elején a borítóra írva. Szerintem praktikus. Ja és a nem spirálos füzet meg azért praktikus, mert kisebb a súlya, könnyebben szállítható, és nem roncsolódik szét a spirálja, viszont annak csak a közepéről lehet kitépni lapot, és sokszor mondják a tanárok, hogy "vegyetek elő egy lapot". Meg abba mondjuk kevesebb fér, de mondjuk nem cipeled az egészet, csak azt , ami éppen kell, és nem fog kijönni tényleg a spirálnak a drótja. A spirál viszont nem tudom, hányszor vastagabb, mint a nem spirál. Mert a nem spirál pl 100 forint, a spirál meg pl 180. Én amúgy mindenképpen nagyalakút javaslok, mert tényleg sokat fogtok írni, meg hát nem tom, mondjuk kis füzetet is szét lehet úgy nyitni; most arra gondolok, hogy nyelvtanból majd lehet, hogy fogtok csinálni a füzetbe ilyen táblázatokat, és szebb talán, ha egy nagy oldalra kifér, de mondjuk kicsin is jó. Ja meg úgy is megcsinálhatod, hogy elkéred anyudtól a pénzt, és akkor majd ősszel megveszed te magadnak, amit kérnek, és a maradék pénzt meg odaadod apudnak vagy anyudnak majd , ha visszajött. Amúgy én szakközepes voltam, nem gimis.
13/15 1112 válasza:
*Ja és négyzetrácsos füzetből az a jó, hogyha halványak a rácsai, mert volt már szerencsém olyan füzethez, hogy nagyon erőteljes, szinte tollkék csíkok voltak egymáson keresztbe, és alig látszódtak benne a dolgok. Szóval én a halvány- szürkecsíkos füzeteket szeretem. Meg a vonalasban is zavaró tud lenni, hogyha egy virítós kék vonal "belevilágít" a szemedbe. Abból nem olyan kellemes tanulni szerintem. Szóval a szürke és minél halványabb, de azért még látható és jól látható csíkozást preferálom.
14/15 1112 válasza:
12.és 13. vagyok, kicsit beleolvastam most a kommentekbe, nekünk aki házifeladat -füzetet kért az asszem, nagy alakú de nem spirált kért, mert spirálokat nem akarta cipelni.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. júl. 2. 11:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!