Mit érdemes kollégiumba magammal vinni / mit érdemes a koleszról tudni?
Leszögezem a te kolidat nem ismerem, általánosságban beszélek csak (3 kolit megjártam már).
Edények nagy valószínűséggel nincsenek, már azért sem, mert ha lennének, akkor szerintem már rég ellopkodták volna azt is.:D Huzatot szerintem mindenhol biztosítanak, valamint lehetőséget adnak, hogy kicseréld. Rengetegen lopkodnak.. Mind a 3 kolimban hallottam ilyenről, még abban is, ahol azt hinnéd, hogy tanult emberek lesznek nem kevés fizetéssel. Jogászok, orvosok ugyanúgy lopnak ha kinn hagysz valamit a folyosón. Erre valóban az a megoldás, hogy zárjátok az ajtót akkor is, ha egy bögre vizet mész megmelegíteni a konyhában 1 perc alatt. Én ha a folyosó végére mentem beszélgetni, még akkor is zártam az ajtómat. Zárható szekrény nem tudom, hogy van-e, én úgy oldottam meg, hogy vittem egy kis lakatot, és reggel mikor elmentem, bezártam minden értéket a szekrénybe, így dupla védelemmel volt. Amin nagyon meglepődtem kezdetben, hogy közös zuhany révén ha a tusfürdőmet otthagytam a csap mellett, 5 perc múlva már hiába mentem érte..
Ezt a kollégiumot nem ismerem, de nagyon közösség függő, hogy hol mennyire lopnak.
Egyetemistaként kollégiumban élek. Nálunk egyáltalán nincsenek lopások, akár a szobaajtót is nyitva hagyhatom egész napra.
Eleinte én is zártam mindent a szobán belül is, de elég hamar leszoktam róla.
A legnagyobb lopás ami a koliban történt olyan szintű volt, hogy a lány a konyhában hagyta a friss muffint,valaki megkívánta és elvett egyet.
Edényeket és étkészletet magadnak kell biztosítani. Az ágynemű pedig koli függő, hogy mit takar. A biztonság kedvéért vigyél huzatot és kispárnát ha szükséged van rá.
Nálunk 2 hetente cserélik és mossák a huzatot, a tőlünk 5 percre levő hasonló árú kollégiumban nem is kaptak.
Kiegészítés.
Nálunk a kollégium területén több tucat kamera van elhelyezve és a belépés is csak mágneskártyával megoldható. Ha vendégek érkeznek elkérik valamilyen iratukat és rögzítik a személyes adataikat.
általában "csak" kajalopásról hallottam szerencsére, szomszéd koliban edényeket is rendszeresen "elfelejtenek" visszatenni a helyére, mindenesetre mindig zártunk mindent
konyha és fürdő nálunk blokkonként van, így nem fenyeget különösebben ez a veszély, de ha a folyosón kéne bármit használnom azt nem hagynám őrizetlenül, erre van a szoba
ágynemű nálunk huzat nélkül van, jobb ha viszel az a tuti, mosókonyhánk is van a földszinten, ezeket nekünk kell megoldani, illetve edényeket, tisztítószereket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!