Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Kisképzős felvételihez...

A Kisképzős felvételihez milyen eszközök kellenek?

Figyelt kérdés

Szeretnék jelentkezni,elég jól rajzolok,de nincs semmilyen profi rajzcuccom.Pár különböző erősségű grafitom,meg gyurmaracskám van.De semmilyen festős kellék,olajfestékek,ecsetek.

Még van két kérdésem:

-Vinni kell vásznat a felvételire vagy ott adnak?

-A rajzok amiket beadok azok A3-mas LAP-on vagy vásznon kell,hogy legyenek?

2015. nov. 18. 13:41
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Attól függ hogy a felvételin mivel szeretnél dolgozni.

Én tavaly (a színes feladatnál) olajpastellel dolgoztam.

A grafitaid tökéletesen elegek, nem kell full márkás cuccokal menni (bár a szinesnél lehet h meglehetne próbálni márkásat venni, de szerintem ha valaki jól tud rajzolni az BÁRMIVEL jól tud rajzolni). Semmit nem adnak magadnak kell vinni, ha festesz akkor vásznat, ha rajzolsz akkor lapot, de nem tudom vászont be lehet e adni érdeklődj a sulinál. Minden eszközt magad viszel.

A rajzi képességvizsga feladatai:

Csendélet (asztalka vagy hokedli forgástesttel) perspektivikus rajza (60 perc)

Csendélet színes technikával (akvarell, pasztell, színes ceruza választható) (50 perc)

Portré élő modellről (50 perc)

„Kreatív feladat” (1-2 feladat, max. 30 perc)

(30 perc)

Hát nem tudom a vászon/lapot. De sztem lapon ÉS mindenképpen A3 legyen.

Remélem segítettem. :)

2015. nov. 20. 20:04
 2/2 anonim válasza:
Szia! Vásznat nem fogadnak el, se ott készült és se otthoni munkáknál. Szerintem szerezz be olyasfajta papírt amin jól lehet festeni! Művészellátót üsd fel valamikor. Amúgy nem ettől függ, én sima A/3-as műszaki fehér lapra csináltam amit sarki kis papírírószeresnél vettem lol. Meg ha már így festés-színes feladatnál vagyunk, szerintem mindegy mit használsz, csak tudd használni. A ceruzát pl azt csak azért nem ajánlják mert lassan lehet vele csak jól dolgozni színesbe, de használhatod részletekhez stb. Szóval ahogy fekszik! Olajfestéket nem ajánlom viszont, mert az körülményesebb munkát igényel. Sima (jó minőségű) vízfesték és tempera elég szerintem.
2015. nov. 25. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!