Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha felvételihez felsőfokú...

Ha felvételihez felsőfokú oklevelet kérnek, de nekem nincs akkor mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Újrafelvételizek egy másik egyetemre (mivel úgytudom ez sokkal egyszerűbb mintha át kérettem volna magam ,és nem hiszem ,hogy átvettek volna egyáltalán) és a felvételinél ezt ugye jeleztem és most felsőfokú oklevelet kér, de ugye nekem az nincs mivel elsőéves voltam. Most mi a teendőm? Csak hagyjam úgy ? Nem lesz gond belőle?

2015. jún. 6. 23:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt csak én nem értem? Alapszakhoz nem kérhetnek felsőfokú oklevelet csak érettségit! És ki kér felsőfokú oklevelet, mikor jelentkezni a felvi-n kell? Egyáltalán mi az, hogy felsőfokú oklevél? Diploma? Vagy felsőfokú szakképzés?
2015. jún. 7. 11:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Rákerestem, ez felsőfokú végzettséggel rendelkezőkre vonatkozik. Neked olyan nincs, tehát rád nem. [link] Nem lehet, hogy valamit rosszul jelöltél be?
2015. jún. 7. 12:28
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem nem. ANK , ANA minden rendben. Egyénbként ezt írják. Szerintem csak azért kaptam ezt meg mert bejelöltem ,hogy ugye felsőfokú intézménybe járok. Egyébként már biztos jelezték volna ,ha van valami hiba , hát hitelesítették meg minden rendben volt.

"Felsőfokú oklevél

A hagyományos képzési rendszerben a főiskolai és egyetemi, a többciklusú képzési rendszerben pedig az alap- és mesterképzésben, illetve a doktori képzésben szerzett végzettséget igazolja. Mesterképzésre történő jelentkezés esetében a felvétele feltétele, hogy a megfelelő végzettségét a jelentkezés benyújtásakor - vagy a tanulmányaikat idén befejezők esetében legkésőbb 2015. július 9-ig - igazolja.

Felhívjuk figyelmüket, hogy alapképzésen, osztatlan mesterképzésben felsőfokú végzettségű jelentkező felvételi pontjait a felsőoktatási intézmény szabályzatában meghatározott módon, a korábbi felsőfokú tanulmányok max. 400 pontos értékelésével és annak duplázásával is meg lehet állapítani, hozzáadva a többletpontokat. Erről bővebben honlapunkon az Egyetemek, főiskolák menüpontban a felsőoktatási intézmények meghirdetéseiben olvashat.

A fenti pontszámítási módszerhez - amennyiben adott intézmény biztosítja ennek lehetőségét - jelentkezéséhez csatolnia kell felsőfokú végzettségét igazoló oklevelének másolatát, egyéb módon nem kell jeleznie, hogy a pontszámítást ilyen módon szeretné, a benyújtott dokumentum alapján fog történni.."

2015. jún. 8. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!