Ha felvételihez felsőfokú oklevelet kérnek, de nekem nincs akkor mit kell tennem?
Nem nem. ANK , ANA minden rendben. Egyénbként ezt írják. Szerintem csak azért kaptam ezt meg mert bejelöltem ,hogy ugye felsőfokú intézménybe járok. Egyébként már biztos jelezték volna ,ha van valami hiba , hát hitelesítették meg minden rendben volt.
"Felsőfokú oklevél
A hagyományos képzési rendszerben a főiskolai és egyetemi, a többciklusú képzési rendszerben pedig az alap- és mesterképzésben, illetve a doktori képzésben szerzett végzettséget igazolja. Mesterképzésre történő jelentkezés esetében a felvétele feltétele, hogy a megfelelő végzettségét a jelentkezés benyújtásakor - vagy a tanulmányaikat idén befejezők esetében legkésőbb 2015. július 9-ig - igazolja.
Felhívjuk figyelmüket, hogy alapképzésen, osztatlan mesterképzésben felsőfokú végzettségű jelentkező felvételi pontjait a felsőoktatási intézmény szabályzatában meghatározott módon, a korábbi felsőfokú tanulmányok max. 400 pontos értékelésével és annak duplázásával is meg lehet állapítani, hozzáadva a többletpontokat. Erről bővebben honlapunkon az Egyetemek, főiskolák menüpontban a felsőoktatási intézmények meghirdetéseiben olvashat.
A fenti pontszámítási módszerhez - amennyiben adott intézmény biztosítja ennek lehetőségét - jelentkezéséhez csatolnia kell felsőfokú végzettségét igazoló oklevelének másolatát, egyéb módon nem kell jeleznie, hogy a pontszámítást ilyen módon szeretné, a benyújtott dokumentum alapján fog történni.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!