Ha pszichiáter szeretnék lenni, melyik tantárgyak dominálnak?
Matek nem kell (csak egy kis statisztika, de nem vészes).
Biológia, fizika és kémia kell. Főleg kémia...
És igen, a pszichológus a humán agykurkász. Ahhoz minden jó...magyar, matek, töri, nyelv, biológia...
Viszont egyetemen nagyon kérik a bioszt állítólag, szal ott sem túl jó, ha hármas vagy belőle.
Jah és angol:D
igazából a matekkal és a fizikával van a legtöbb gondom (bár erről kicsit a tanár is tehet...) kémiából inkább 4-es vagyok, (bár igaz sokszor magolok) a biológiának az emberi test része meg érdekel, a 4-es szintet úgyis tudom hozni...angolból 5-ös vagyok, az megy a legjobban:)
zért a pszichológus nem ugyanaz mint a pszichiáter, de lehet h meg gondolom még
nem tudja valaki a klinika pszichológusnak a bölcsészkar után hova kell járni? és ott számít-e a kémia?
Ez így van, a pszichológus nem ugyanaz, mint a pszichiáter. Pl gyógyszert csak pszichiáter írhat fel. Én amúgy sem vagyok nagyon kibékülve a pszichóval...persze érdekes...de most kb minden harmadik ember az akar lenni. Az alapképzéssel nem tudsz semmit kezdeni, ahhoz h pszichológus legyél, mesterképzésre kell menned. Gondolom klinikai pszichológiára utána kell még szakosodni...
Ha érdekel az emberi test, és össze tudod magad kapni, lehet érdemes elgondolkodni az orvosin:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!