Gyógyszerész szak könnyebb valamivel mint az orvosi?
Egyetértek az első válaszolóval. A nehézség meg most olyan, hogy mi szeretnél lenni valójában. Én külső szemlélőként, pont amiatt, amit első is írt azt mondanám, hogy nekem a gyógyszerészet nehezebb lenne, mert bár jó agyam van a kémiához, a számolásokhoz kevésbé, egyáltalán nincs matekos agyam. Orvosira járok egyébként, nálunk (PTE) szerintem a gyógyszerészek többet szívnak, mint mi. Állandóan jegyzőkönyvet kell írniuk, sok a szamonkérés, aminek tétje is van. Nálunk azért ez a része nem ennyire komoly. De nyilván, ha gyógyszerész akarnék lenni, akkor nem élném meg ennyire durván a szakot.
Logika viszont orvosira is kell. Élettant, kórélettant sosem fogod megérteni, ha nem tudod összekapcsolni az egyes működéseket, sajnos nem elég csak bemagolni mindent.
Mi, gyógyszerészhallgatók Szegeden ugyanazt az élettant tanuljuk mint az orvostanhallgatók. Anatómiából viszont nem tanulunk meg mindent olyan részletesen latinul, mint az orvosin. Gyógyszerészeten töménytelen mennyiségű kémia van, rengeteg dolgot át kell látni.
Ha választanom kéne, hogy melyik a könnyebb, azt mondanám egyik sem. Viszont ha magát a képzést tekintem, akkor az orvosi korrektebb, mert ott kevesebb kurzus épül egymásra. Mi ha elbukunk egy tárgyat, akkor csúszás nélkül nem lehet megúszni. Orvosin meg úgy hallottam, hogy megadnak egy időintervallumot, amely időn belül pótolnod kell az elmaradt tárgyakat. Nálunk csak 2-3 tárgyból van keresztfélév meghirdetve, orvosin rengetegből. Habár az oktatásfejlesztési bizottság dolgozik azon, hogy a mi helyzetünket is megkönnyítsék hasonló reformokkal.
Szintén szegedi gyógyszerészhallgatóként azt mondhatom, hogy az orvosinak is nyilván megvan a maga nehézsége összehasonlítani nehéz a 2 szakot, mondhatni, majdnem egyformán nehezek.
A kémiát tényleg szeretni KELL, hogy kevésbé legyen hányingered a gyógyszerészkaron.
Rengeteg stresszel és főleg lemondással jár ez is.
Nekem többször kellett tanárhoz járnom, hogy felfogjam a dolgok lényegét pár nagyon necces tárgyból, de túl lehet élni.
Rossz konkluziot vonsz le. Csupan provokalsz, belemagyarazod a sajat paranoiadat. Nem azt irta, hogy a tobbi egyetemen konnyu az elso ket ev, hanem azt hogy a soten biztosan az. Mivel gondolom oda jar, csak arrol tud biztosan nyilatkozni... Egyebkent gondolhatod, hogy mindenutt ugyanolyan nehez a tananyag.
De erthette maskent is. Pl ha a gyogyszereszetet vesszuk, akkor a szegedi azert konnyebb, mert logikusabban van felepitve a tanterv. Ergo nem a tananyag a konnyebb, hanem a bennmaradas konyebb a tanterv miatt.
- egy szegedi gyogyszereszhallgato
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!