Lenne pár kérdésem az egyetemi oktatásról, amit nem teljesen értek, főleg a végzettséggel kapcsolatban?
Tehát hogy is van egy az osztott képzés? Leírom amit tudok, mert én még a hagyományos rendszerben érettségiztem, ahol külön volt érettségi és felvételi is. Az egyetemeken osztatlan képzés volt akkor,ahol csak egyetemi diplomát lehetett szerezni, a főiskolákon meg főiskolait.
Én biológiára mennék, de először ugye a Bsc-t kapnám meg 3 év után. Na most ez főiskolainak felel meg, még akkor is, ha egyetemen végzem,ugye? Mindegy akkor ilyen szempontból,hogy mondjuk az Eszterházy Károly Főiskolán végzem el vagy mondjuk a Szegedi Egyetemen (nem nívósság szempontjából)? Mind a kettő 3 éves amúgy. Ugyanolyan szintű végzettség? A mesterképzés számít csak egyeteminek?
Remélem értitek a kérdéseimet.
Alapszak van és mesterszak. Nem feleltethető meg igazából főiskolai és egyetemi végzettségnek a kettő.
Nem értem, hogy nívósságon kívül mi különbség lehetne két ugyanazon szak alapszakja közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!