Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Debreceni egyetem első féléves...

Debreceni egyetem első féléves kreditkövetelmény?

Figyelt kérdés
Kicsit nehézkesen indult ez az első félév, azt szeretném kérdezni, hogy mennyi kredit is akkor az alapkövetelmény egy félévre, illetve a 2. után mennyinek kell összesen lennie? Egy tárgy (5kredit) nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz meg, az év elején pedig bénáztam és a mintatervből egy felvételéről lecsúsztam (3kredit) (nem volt tiszta hogy szabadon választható vagy kötelező, aztán elvileg csak kötelező). Ennek ellenére most egy félév alatt megvan 20 kreditem, tudom majd pótolni az elmaradásokat, illetve lesz így bajom belőle?

2016. jan. 31. 14:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kerestem, de nem találtam meg, ezért szeretném, ha belinkelnéd, illetve a kérdező számára is hasznos lehet valószínűleg.
2016. febr. 1. 17:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Bocsánat, közben meglett:

"48. § (1) A hallgatót magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy önköltséges képzési formára kell besorolni.

(2)161 A felsőoktatási intézmény tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két olyan félév átlagában, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt, illetve nem a 81. § (3) és (4) bekezdésében meghatározott külföldi képzésben vett részt, nem szerzett legalább tizennyolc kreditet, és nem érte el az intézmény szervezeti és működési szabályzatában - a Kormány rendeletében meghatározottak szerint - megállapított tanulmányi átlagot, továbbá azt, aki a 48/D. § (2) bekezdése szerinti nyilatkozatát visszavonja."

[link]

(XII. fejezet, 28. rész, utolsó előtti bekezdés)

2016. febr. 1. 17:19
 13/14 anonim ***** válasza:
Alakul ez, ügyes vagy #12-es. Keress még egy paragrafust hozzá, ami azt írja le, kikre kell alkalmazni a 48.§ (2) bekezdését. Ez sokkal lejjebb van. És megtalálod, hogy ez csak a most szeptemberben kezdőkre lesz érvényes, de akiknek most is hallgatói jogviszonyuk van azokra nem.
2016. febr. 1. 17:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Valóban, igazad van. Viszont nem értem miért nem tudtad ezt magadtól belinkelni, ahelyett, hogy engem túráztatsz. Ne haragudj, de bemondásra ritkán hiszek el dolgokat.
2016. febr. 1. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!