Debreceni egyetem első féléves kreditkövetelmény?
Figyelt kérdés
Kicsit nehézkesen indult ez az első félév, azt szeretném kérdezni, hogy mennyi kredit is akkor az alapkövetelmény egy félévre, illetve a 2. után mennyinek kell összesen lennie? Egy tárgy (5kredit) nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz meg, az év elején pedig bénáztam és a mintatervből egy felvételéről lecsúsztam (3kredit) (nem volt tiszta hogy szabadon választható vagy kötelező, aztán elvileg csak kötelező). Ennek ellenére most egy félév alatt megvan 20 kreditem, tudom majd pótolni az elmaradásokat, illetve lesz így bajom belőle?2016. jan. 31. 14:01
1/14 anonim válasza:
Félévenként 18 kredit kell az államin maradáshoz, két félévre ez 36. Ha következő félévben meglesz 16, akkor rendben vagy, viszont legalább egy félévet fogsz csúszni.
2/14 anonim válasza:
Igen tudod pótolni. Az elöző téves számokat írt. A második féléve végén, az utóbbi két félévedben, amennyiben aktívak voltak, összesen 30 kreditet kell szerezzél az államison maradáshoz. Teljesen mindegy, hogy ebből mennyi volt az első félévben, vagy a másodikban, összesen legyen 30. Feltéve, ha a mintatanterved félévenként 30 kreditet ír elő. Ebbe minden kredit beleszámít a szabadon választhatók is. Tehát vegyél fel szabadon választhatókat, ha nem lenne meg a kötelezőkkel. Én 30 kredit felvételét ajánlanám a második félévre is, az ösztöndíj index miatt.
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2016. febr. 1. 15:29
4/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ettől a félévtől (2015/2016. őszi) már két félév alatt 36 kreditet kell szerezni (tehát egy félévben 18-at). Talán egyes karokon az egy félévben szerzetteket is nézik, erről nem vagyok meggyőződve, de hogy idén az utolsó két aktív félévben 36 kell, az biztos.
5/14 anonim válasza:
Azt az első válaszból kifelejtettem, hogy csak akkor csúszol persze, ha szimplán az államin maradáshoz előírt kreditet teljesíted. (Illetve nem biztos ez se, de 40 feletti kreditet nehéz teljesíteni ahhoz, hogy időben végezz.)
6/14 anonim válasza:
#4-es ezt rosszul tudod sajnos, ezért ne is propagáld. Nézd meg a felsőoktatási törvényt és abból megérted.Úgy van, ahogy a #2-esben írtam.
7/14 anonim válasza:
Ebbe a kérdésbe bemásolták az oktatási rektorhelyettes levelét róla: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Illetve több oldalon (eduline, illetve több intézmény honlapja) megjelent, hogy bevezettek egy ilyen változtatást.
(Mellesleg inkább legyen valakinek pár kredittel több, minthogy meglepődjön...)
8/14 anonim válasza:
#7-es ne kábítsál, az már régi levél. Azóta változott a törvény, nézd meg azt utána írogass. Hülyeséget nem kellene írogatni.
9/14 anonim válasza:
2015. szeptemberi. Azóta én nem hallottam, hogy újra változtattak volna, de nyugodtan linkelhetsz valami forrást róla.
10/14 anonim válasza:
#9-es ezért írtam, hogy most halljál róla. A felsőoktatási törvényben nézz utána és meg fogod látni, ennyit már csak meg tudsz tenni magadtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!