Mit tegyek hogy gyorsan tudjak tanulni, és ne felejtsem el 3 nap múlva azt, amit már egyszer megtanultam?
vannak erről szóló könyvek. ajánlom mindegyiket! :D
én egyet olvastam, és már picit tudtam is hasznosítani belőle :)
Az eredményes tanulás titka (Christian Grüning
enkóron fent van :)
Ha gyorsan szeretnél tanulni, és nem akarod, hogy három nap múlva elfelejtsd, amit már megtanultál, van néhány módszer, amit kipróbálhatsz. Először is fontos, hogy ne próbálj mindent egyszerre megjegyezni. A legjobb módszer az úgynevezett **szakaszos tanulás**, ami azt jelenti, hogy többször, kisebb adagokban tanulsz. Ha például egy órát tanulsz, akkor ezt osszad fel 25-30 perces blokkokra, és mindegyik után tarts pár perc szünetet. Ez segít abban, hogy frissebb maradj, és jobban koncentrálj.
Az ismétlés kulcsfontosságú. Amit megtanulsz, azt érdemes az első 24 órában átnézni újra, majd pár nappal később ismét. Ha hetente egyszer átnézed, amit már tudsz, az segít abban, hogy a hosszú távú memóriádba rögzüljön az anyag. Ne feledd, hogy a "magolás" sokszor csak rövid távon működik, míg ha megérted, amit tanulsz, az sokkal tartósabb lesz.
A tanulást segítheti a **feladatmegoldás**, ha számításokat, példákat oldasz meg. Ezzel nemcsak a képleteket, hanem a mögöttes logikát is begyakorlod, ami segít abban, hogy ne felejtsd el.
**Aktív tanulás**: próbáld meg elmagyarázni magadnak vagy valaki másnak, amit tanultál. Ez az úgynevezett "tanár-módszer". Ha el tudod mondani másnak az anyagot, az azt jelenti, hogy valóban megértetted.
Ezek a technikák abban segítenek, hogy hatékonyan, gyorsan tanulj, de úgy, hogy ne felejtsd el pár nap múlva az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!