Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért felejtem el azt, amit...

Miért felejtem el azt, amit egyszer megtanultam?!

Figyelt kérdés
Például fél éve tanultunk valamit matekból és most egyáltalán nem tudom megcsinálni. Ami több évre visszamegy annak is töredékére emlékszem. Pedig gyakoroltam is őket amikor tanultuk. Mások pedig simán megcsinálják és emlékeznek rá. Mégis miért felejtem el őket?

2014. jún. 29. 15:54
 1/6 anonim válasza:
22%
csak bemagoltad
2014. jún. 29. 16:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az előző nyilván emlékszik mindenre. Barom.

Ismétlés a tudás anyja.

2014. jún. 29. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tudatalattidban el van raktározva, onnantól kezdve ha nem jön elő akkor nincs rá szükséged, bármennyire is akarod.
2014. jún. 29. 16:15
 4/6 anonim válasza:
4%
me hülye vagy
2014. jún. 29. 16:35
 5/6 anonim válasza:
100%

Több oka, illetve az okainak több tényezője lehet:

1. Nem rögzítetted elég sokszor. A tartós megtanuláshoz 2-3-4 rögzítés kell.

2. Nem pozitív asszociációval rögzítetted. Ennek hiányában vagy negatív attitűddel nem lesz tartós a tanulás.

3. Nem gyakoroltad be legalább egyszer a tanultak felidézését. Ez is fontos tanulási lépés.

4. Megszoktad, hogy az információ könnyen megtalálható a neten, így kevésbé fontos rögzülnie. Ez sajnos az információs korszak egy mellékhatása.

5. Az agyadban valamilyen metabolikai vagy más működési hiányosságok vannak. Pl. Omega-3 hiány, cukorhiány (pl. ha cukorbeteg vagy), kollagénhiány, egyéb vitaminhiány. Esetleg sok kávét fogyasztasz, az is ilyen hatással tud lenni. De pl. az Omega-3 egy nagyon fontos alkotóelem, a kollagén is, de sok C-vitamin-felhasználással az test kb. 30 éves kor alatt még képes előállítani. A B-vitaminok és a magnéziumbevitel is az agyműködés egy fontos szükséglete, talán hiány van ebből. Keress gazdaságos és jó minőségű vitamin-beszerzési forrást, aztán 1-2 hónap után meglátod, és próbálj minden fenti pontot is figyelembe venni a jövőben.

2014. jún. 29. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
A tudatalattidban ott van,csak fel kell elevenítened!
2014. jún. 29. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!