Lehet hogy diszkalkuliás vagyok?
Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom gyűlölöm a matekot és már az említésére is kiráz a hideg. Alsóba sem voltam valami jó belőle, de akkor még nem voltak ilyen nagy gondok vele mint most. Sokszor az egyszerű műveletek is gondot jelentenek, az ujjaimon számolok, szorzótáblába is sok mindent eltévesztek, a szöveges feladatokról és a törtekről már ne is beszéljünk.. Külön tanárhoz járok, meg a suliba is van korrepetálás és arra is megyek mindig. A mértékváltásokat sose tudom, tizedestörttel egyáltalán nem tudok számolni, három jegyű számok írásbeli osztása is nagy gondot jelent. Sokszor még az órát se tudom..a szabályokat, fogalmakat megtanulom, de az minimum három órába telik mire rendesen megy mindegyik és másnapra már el is felejtem őket. Nem vagyok lusta, sokat gyakorlok, 5-ös tanuló vagyok..a matekom 3-as, fizika, kémia 4-es, de a többi mind nagyon jól megy. Most fogom letenni a középfokú nyelvvizsgát, és országos versenyt nyertem magyarból. Hobbim az írás, rajzolás, festés és utazás. A barátnőm vetette fel először, hogy lehet hogy diszkalkuliám van..anyáéknak nem merek róla szólni.. Szerintetek?2015. okt. 28. 17:29
21/29 anonim válasza:
Pont a matekot tanulja rosszul külön tanárral, rendszeres korrepetálással, az összes többi tárgyból jó jeggyel? Nagyon szépen lefedi a diszkalkulia tüneteit, amibe különben az is belefér, hogy az illetű magas intellektusú. Olyan nincs, hogy valaki egyszerre az összes tünetet produkálja (még egy betegségnél sem), de valamit ki is hagyhatott a leírásból.
22/29 Tom Benko válasza:
Nem, a többinél kevésbé bukik ki. Sajnos az általános iskolai fizika/kémiatanítás sokszor annyira primitív, hogy egy mezei magolással, amivel töriből simán ötös lesz valaki, elérhető a jó szint. Ez majd inkább akkor derül ki, amikor a matematikai alkalmazások megjelennek. A másik vicces dolog, hogy sok diák fejében a tárgyak között nincsen kapcsolat. Van pl. fizikai képlet meg matematikai képlet, matekos százalékszámítás meg kémiás százalékszámítás. A matekosat az istennek nem hajlandó megérteni, mert rögzült valamiért, hogy a matek neki bonyolult, a másikat ugyanakkor keni-vágja, arra nincsen még fixációja.
23/29 anonim válasza:
Alsó tagozaton rögzült egy jó tanuló, igényes gyerekben, hogy nem megy neki a matek? Amikor maximum kétjegyű számokat kellett összeadni-kivonni?
24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, szerdán fogunk menni kivizsgáltatni. Mindenkinek köszönöm mégegyszer^^
2015. okt. 30. 15:42
25/29 Tom Benko válasza:
@23: Képzeld el, lehetséges.
26/29 anonim válasza:
Mikor lesz eredmény? Vagy már van? (Ha már így kiemelődött a kérdés)
27/29 A kérdező kommentje:
A héten már lesz eredmény és nagyon-nagyon izgulok:(
2015. nov. 16. 18:59
28/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kiderült, hogy az vagyok.:(
2015. nov. 25. 18:59
29/29 anonim válasza:
Miért :(? Kikerül az életedből a számonkérés ebből a tárgyból, csökken a bosszúságod, nő az önbecsülésed. JA és egy csomó pénzt spóroltok, mert nem szórjátok el értelmetlenül matektanárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!