Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet hogy diszkalkuliás vagyok?

Lehet hogy diszkalkuliás vagyok?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom gyűlölöm a matekot és már az említésére is kiráz a hideg. Alsóba sem voltam valami jó belőle, de akkor még nem voltak ilyen nagy gondok vele mint most. Sokszor az egyszerű műveletek is gondot jelentenek, az ujjaimon számolok, szorzótáblába is sok mindent eltévesztek, a szöveges feladatokról és a törtekről már ne is beszéljünk.. Külön tanárhoz járok, meg a suliba is van korrepetálás és arra is megyek mindig. A mértékváltásokat sose tudom, tizedestörttel egyáltalán nem tudok számolni, három jegyű számok írásbeli osztása is nagy gondot jelent. Sokszor még az órát se tudom..a szabályokat, fogalmakat megtanulom, de az minimum három órába telik mire rendesen megy mindegyik és másnapra már el is felejtem őket. Nem vagyok lusta, sokat gyakorlok, 5-ös tanuló vagyok..a matekom 3-as, fizika, kémia 4-es, de a többi mind nagyon jól megy. Most fogom letenni a középfokú nyelvvizsgát, és országos versenyt nyertem magyarból. Hobbim az írás, rajzolás, festés és utazás. A barátnőm vetette fel először, hogy lehet hogy diszkalkuliám van..anyáéknak nem merek róla szólni.. Szerintetek?

2015. okt. 28. 17:29
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%

végzős egyetemista vagyok, a hátam mögött 6 félév elméleti matematikával (ELTE), én is szoktam az ujjamon számolni, sőt még a szorzótáblát is el szoktam cseszni. ;D

ettől függetlenül ötös vagyok belőle. egyszerűen nem fekszik neked annyira, de a diszkalkulia rohadtul nem itt kezdődik. még a bukdácsolóknál sem feltétlenül ez van a háttérben, nemhogy hármasnál. hagyjuk már. ha elfelejted másnapra, akkor szarul tanulsz.

2015. okt. 28. 18:43
 12/29 anonim ***** válasza:
79%
bocs, 5 félév, de a lényegen nem változtat ;(
2015. okt. 28. 18:44
 13/29 anonim ***** válasza:
85%
Majd kiderül vizsgálaton. De amúgy nem értem a gondot. Ha diszkalkuliás vagy, akkor a hármas óriási eredmény volna. Iskolában dolgozom, és sok ember van, akinek semmilyen papírja sincs, mégis össze tenné a két kezét egy matek hármasért. A felmentéssel meg nagyon kicsesznél magaddal.
2015. okt. 28. 18:50
 14/29 anonim ***** válasza:
86%

Miért cseszne ki magával?

Sok más van a világon, amiben elmélyedhet, amivel foglalkozhat.

Mondom ezt matektanárként.

Nem kell a matek mindenkinek, pláne, ha nem megy.

2015. okt. 28. 19:28
 15/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Nagyon remélem, hogy nem vagyok az, de most ezzel nagyon megnyugtattál, hogy te is szoktál az ujjadon számolni:) Viszont ha a vizsgálaton adnának felmentést vagy ilyesmi, akkor se szeretném igénybe venni, mivel nem olyan eget rengetően súlyos a probléma, szerencsére :)
2015. okt. 28. 19:41
 16/29 anonim ***** válasza:
77%
Ez teljesen egyértelműen diszkalkulia, tökéletesen leírtad az összes jellegzetességét. Nem tudom, mért reméled, hogy nem vagy az, és hogy mért nem mondod el a szüleidnk, valamint hogy a matektanárodnak ért nem jutott az eszébe. Természetesen nem "csesznél ki" (csak idéztem) magaddal a felmentéssel, azt nem véletlenül adják. Ha most hármas vagy, az a szorgalmadnak, eszednek és tanári szimpátiának köszönhető, nem akarlak elkeseríteni, de lesz az még így se! A gimnázium nem általános, napi több órát gürcölhetsz egy kettesért, ha öntudatosságból nem kérsz felmentést. A felmentésből soha semmilyen hátrányod nem lesz, előnyöd igen, mert nem pocsékolod az idődet. Kérj szaktanári és osztályfőnöki javaslatot és irány a pedagógiai szakszolgálat, ahol megkezdik a kivizsgálást és elirányítanak, hogy hogyan tovább. Addig is az interneten olvass utána a diszkalkuliának.
2015. okt. 28. 20:05
 17/29 anonim ***** válasza:
59%
istenem.. nagyon sokaknak akad gondja a matekkal, mégsem rohangál mindenki papírért. ha nem érettségizne matekból, alapból egy csomó képzésből kivágná magát. én lehet elmennék még 2-3 tanárhoz, agyban eldönteném, hogy ez megy nekem is, és megnézném, mi az eredmény.
2015. okt. 28. 20:25
 18/29 anonim ***** válasza:
48%

"Miért cseszne ki magával? "

- Mert egy alacsonyabb óraszámban tanult tárgyból kell érettségiznie? Nem kell semmit belemagyarázni a válaszomba.

2015. okt. 28. 20:43
 19/29 anonim ***** válasza:
82%

Alacsonyabb óraszámban tanult tárgyból kevesebb a tananyag is! Földrajz 2 év, etika 1 év, rajz, ...

Továbbtanulni meg nyilvánvalóan nem fog olyan szakon, ahol matekra van szükség. Magyar, művészettörténet, néprajz, történelem, nyelv stb szakokon a mateknak közelébe se megy! Attól, hogy te nem hiszel el valamit, attól még az létezik. Nálad avatottabb, képzett, tapasztalt szakemberek szerint! Inkább vedd a fáradságot, hogy utánaolvasol! A szakértő akkor javasol felmentést, ha ezt indokoltnak látja! Úgyhogy nem kell annyira félteni tőle, hogy szakértőhöz forduljon.

2015. okt. 28. 21:11
 20/29 Tom Benko ***** válasza:
100%
Ez nem feltétlenül diszkalkulia, ahhoz még néhány másik jel is társul, amiket nem látok leírva. Elképzelhető, hogy tényleg csak rosszul tanulsz.Menj el szakemberhez, majd ő konkrétan megmondja, hogy mi a helyzet.
2015. okt. 29. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!