Ilyenkor mit kell tenni? Van más lehetőség? Van itt diszkalkuliás ember?
" bemagolom a képleteket"
- Na, itt kezdődik a baj.
Egyébként hogyan szoktál tanulni?
"Az elméleti részt megtanulom"
- Ha megtanulnád, akkor nem lenne most gond. Arra vagyok kíváncsi, HOGYAN próbálod megtanulni.
a képleteket úgy tanulom, hogy megnézem melyik betű mit jelent, és megpróbálom szövegesen, tehát nem úgy, hogy F=ma, hanem erő=tömeg szorozva gyorsulással. Számomra így könnyebb, viszont ha egy alapegyenletből kell kifejeznem egy másik tagot, ami ismeretlen, akkor az számomra nehéz, ezért még itthon problémázok vele, és megtanulom mindegyik tagot külön, hogy hogy kell kiszámolni.
A törvényeket általában úgy tanulom meg, mint bármi más elméleti dolgot. Ha nem értem, próbálom a logikát keresni. Bővebben nemigen tudom kifejteni.
igazából alsóban még ment a matek (nyilván), aztán jött az általános felső tagozata, ahol hasonlóan teljesítettem, mint most, ezért átiratkoztam az iskolán belül egy másik matekcsoportba (sok különóra után, persze), hátha a tanár a baj, ott viszont nagyon lemaradtam az anyaggal, azokat értettem, mert nagyon-nagyon-nagyon alapszinten magyarázták az anyagot. Bekerültem középsuliba és azóta konkrétan semmit nem értek, voltam különórákon még előző évben, de nemigazán segített, pedig tanultam.
A matekérettségi azért hiányozna, mert nem tudhatom, mi lesz abban az időben az oktatási rendszerrel, amikor én fogok érettségizni és felvételizni valahova, és szeretnék minél több dolgot a kezemben tudni. Sosem árt, és sosem tudhatom, hogy a mostani humán tárgyak iránti érdeklődésem nem fordul-e egyszer csak.
Érdemes minél hamarabb elvégezni a diszkalkulácia-tesztet, mert ha ilyen problémád van, akkor még behozható a lemaradás.
Az egyik barátnőm harmadik óta nem kap 3masnál jobb jegyeket matekból. Nem megy neki a matek, a fizika és a kémia számolós része, illetve a földrajz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!