Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés
Szóval a nagy álmom, hogy egyszer majd rendező leszek. És úgy gondoltam, hogy már mos elkezdeném építgetni a "karrieremet". Anyum javasolt is egy pályázatot, amivel ki lehetne jutni a velencei filmfesztiválra és ott elvileg részt lehet venni a zsűriben(?), de mivel én az angolt még csak 2 éve tanulom, ezért ezt az ötletet elvetettük. Valami egyéb ötlet esetleg? Hogy hogyan kezdjek hozzá? Neten keresgéltem, de ebben a témában nem sok mindent találtam :/
2015. okt. 3. 21:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Kezdd kicsiben. Találj ki egy nagyon egyszerű történetet, és vedd fel, akár telefonnal. De nem is muszáj komplett történetnek lennie, egy teljesen hétköznapi esemény is teljesen megfelelő. Pl. Józsi odament az ajtóhoz, bekopogott, kicsit várt, aztán benyitott. Nem tűnik nehéznek, de ha azt mondom, hogy csináld meg úgy, hogy a néző közben izguljon, vagy örüljön, vagy kíváncsi legyen, akkor máris kezd bonyolódni a dolog.

Érdemes mindenféle filmes könyveket is olvasgatni. Kezdetnek jó lesz Szabó Gábor Filmes könyve.

2015. okt. 3. 21:45
 2/2 A kérdező kommentje:

Már 3x is voltam ilyen ún. filmes táborban, ahol csináltunk ilyen 5-10 perces kisfilmeket. Ezenkívül voltak ott pl. olyanok, akik operatőrként, kaszkadőrként vagy ilyen tv-s hírfelolvasóként dolgoznak, és ők meséltek, meg segítettek elkészíteni a kisfilmünket. De sajnos konkrét rendező még soha sem jött :/

Köszönöm a könyv tippet majd elolvasom :)

2015. okt. 3. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!