Nincs pénzem tovább tanulni, mihez kezdjek?
24 éves vagyok és a művészetek érdekelnek, de sajnos 90-95%-a államilag nem támogatott...
Viszont nekem nincs rá pénzem.
Azt gondoltam, hogy elvégzek egy
mindenkor kellő szakot és abból összegyűjtöm a fele képzés árát, a másik felét meg majd diákmunkából finanszírozom.De hiába végeztem el a szakács szakmát és van ruhaipari szakirányú érettségim a minimálbérnél többet nem keresek. Nincs időm szinten tartani a tudásom és a pénzbő sem tudok félre rakni... Pedig spórolok. Egy szemeszter 370 eFt-nál kezdődik. A diákhitel azért nem megoldás, mert azt vissza kell fizetni, sokáig, nagyon sokáig és nem érné meg. Most akkor csak a gazdagok kiváltsága az, hogy azt tanuljon ki amit akar ?
Értem én az elkeseredést, DE. Magyarországon művészetből nem igazán fogsz megélni. Tegyük fel lenne pénzed és elvégeznél egy ilyen szakot. És utána? Ezen a területen szintén nem valószínű, hogy el fogsz helyezkedni, csak plusz egy papírod lesz. Valamiből meg is kell élni.
Idegennyelvet beszélsz?
Müvészetnél sztem nem a papír a lényeg, hanem a tehetség, portfólió stb.
Illetve arra az 5-10% állami helyre be tudsz kerülni (ismétlö érettségi - nyilván az is pénz, de nem 300e Ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!