Idén érettségizek, mikor kezdjek el járni matektanárhoz (emelt)?
Emelt matematika érettségit szeretnék tenni.
Faktra nem járok, de külön tanárhoz szeretnék menni. Szerintetek mikor keressek fel egyet?
Rólam: 9.-ben 5ös, 10.-ben 4es, 11.-ben 5ös voltam matematikából, igazából sosem jelentett nagy kihívást, szeretem is. (Nem nagyzolásból, csak akarom, hogy tudjátok, nem vagyok szamár matekból.)
Ha átfutod a studium generale eddigi emelt szintű érettségi feladatsorait, akkor megtudod, hogy milyen feladattípusok jelenthetnek nehézséget. Sajnos ma az oktatás a középszintűre alapoz, de sokaknál még az is felfoghatatlan feladatokat tartalmaz. Ha 11-ben jó voltál matekból (5-ös), akkor különösebb problémát nem okozhat a középszintű érettségi, mivel 12.-ben már csak a logika, a tárgeometria és a sorozatok ami fő anyag, de pl. a középszintűn kifejezett logikai összefüggéseket tartalmazó feladat pl. nincs, térgeometriából alapfeladatok (vagy ami 11.-es ismeretekkel is megoldható), a sorozatokból sincsenek olyan brutál nehéz feladatok, amiket néhány eszement tanár ad az órákon meg a témazárókban.
DE - mindezekre lehet számítani az emelt szintűn! Nagyjából olyan a viszony a középszintű és az emeltszintű között, mint a nyelvi érettségikben.
De nézd meg a saját szemeddel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!