Semmii kérdése:
Szegedi Tudományegyetem hallgatója vagyok de nem bsc-n hanem fosz-on. Attól én még egyetemistának számítok vagy nem?
Figyelt kérdés
2015. szept. 3. 02:32
1/7 anonim válasza:
Egyetemi hallgató = egyetemista.
2/7 anonim válasza:
Őszintén? Nem... egyetemista, aki egyetemi szintű képzésben vesz részt.
3/7 anonim válasza:
Régen volt olyan, hogy egyetemen egyetemi, főiskolán főiskolai végzettséget lehetett szerezni, így egyértelmű volt a megnevezés. Ma már nem létezik olyan, hogy főiskolai szak, egyetemi szak, hanem foksz, alapszak, mesterszak és osztatlan képzés van. Mondhatnánk azt, hogy aki mesterszakos vagy osztatlanos, ők legyenek az "egyetemisták", de mi van akkor, ha ezeket a szakokat főiskolán végzik? Jól hangzik, hogy "egyetemista", de a mai viszonyokra nem igazán alkalmazható jól ez a kifejezés.
4/7 anonim válasza:
Olyan igen is meg nem is. Én azt mondanám egyetemi felsőoktatási szakképzésben tanulok.
5/7 anonim válasza:
Egyetemista aki egyetemre beiratkozott hallgató. Mindenki valamilyen alacsony szintű szakon kezdi, ez lehet fosz vagy BSc. Ezek a régi főiskolai képzésnek is és a régi egyetemi képzés első éveinek is megfelelnek. A tulajdonképpeni egyetemi szint az MSc lenne, majd a legmagasabb egyetemi szint a PhD.
Mivel a fosz-on szerzett kreditek beszámíthatók egy későbbi BSc-n, amire MSc építhető, így a különbségtételnek kevés a jelentősége.
Summa summárum szerintem egyetemista vagy.
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) megkérdeztem a tanárt azt mondta aki főiskolára jár az főiskolás, aki egyetemre az egyetemista, mindegy milyen képzésben
2015. szept. 3. 18:46
7/7 anonim válasza:
Hát, akkor OKJ-sok is akik az egyetem termeiben tanulják az oráikat is egyetemisták? Amúgy amit a tanár mond jogos, de így minden fsz-es, okj-s egyetemista, ha az egyetemen folyik az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!