Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Velem lenne a baj? Hogyan...

Velem lenne a baj? Hogyan tudnék változtatni fél év alatt?

Figyelt kérdés

Nyolcadikos lány vagyok, jövőre nagyon jó iskolába fogok járni. Az a problémám, hogy a mostani osztálytársaim, évfolyamtársaim nem igazán szeretnek engem. Vannak akik állandóan piszkálnak, de elég megalázóan, vannak akik csak megjegyzéseket tesznek rám... Barátaim is vannak, de úgy érzem, ők sem szeretnek igazán. Ezek inkább érdek barátságok... Van egy barátom is az iskolából, de nem valami tökéletes a kapcsolatunk.

Ez már a második általános iskolám, az előzőből is azért jöttem el, mert voltak akik eléggé megutáltak, igaz előtte mindenki nagyon szeretett. Ma már sírtam is emiatt, pedig elég erős vagyok.

Szerintem velem van a hiba, de fogalmam sincsen, hogy mi. Emlékszem a nyári táborban nagyon jól megvoltam az osztálytársaimmal, kivétel nélkül mindenkivel, mostmeg szivatnak. Pedig semmiben nem változtam meg! Átlagos vagyok, olyan, mint bárki más. Szeretném tudni, hogy mi lehet az oka, hogy a középiskolában ne legyenek ilyen problémáim!

2010. márc. 10. 16:41
 1/2 anonim ***** válasza:

szija, általánosban engem is eléggé utáltak (1-2 ember kivételével) máig nem jöttem rá, a pontos okára. talán az lehetett, hogy egyszer akármi miatt kinevettek(mondjuk még 6-7. osztály környékén.) én pedig túl érzékenyen reagálhattam. ezért élvezték, hogy szekálhatnak. meg az is igaz, hogy az egyik "menő" lány kipécézett magának ls onnantól nem ahgytak békén.

talán nálatok is így van...

amúgy amikor én gimibe kerültem, minden megváltozott. új emberek voltak...most sem vagyok nagyon középpontban nem azt mondom(de bárkihez simán odamehetek beszélgetni vagy ilsyesmi, nincs semmi bajuk velem :) és ők is odajönnek. de én nem hiszem, hogy megváltoztam. de a gimiben valahogy más a felfogás. hirtelen eltünik a gyerekesség. senkit sem szekálnak azért mert szeplős, vagy mert nem a legdivatosabbak a ruhái.

amúgy nincs semmi a külsődben ami taszíthatja őket? tegyük fel szőr, szemöldök, nagyon gáz ruhák(sajna egy elég felszines világban élünk, ahol ezek nagyon fontos dolgoknak számítanak....)

szerintem próbáld meg tisztázni velük a dolgokat, de semmiképp se könyörögjél. ha ez nem megy, akkor hagyd az egészet a fenébe. úgyis már csak fél év, szóval kitartás :) a gimi télleg más lesz :) am lesz vki osztálytársad jövőre, aki most is az?

16/L

2010. márc. 10. 17:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Dehogy veled van a baj,ezt felejtsd el!Mindenki azt hiszi,hogyha nem szeretik,vagy csak egy valaki nem szereti,hogy vele van a baj..pedig nem.Én azt csináltam,hogy az öltözködésemen egy kicsit változtattam,színesebb ruhákat hordtam,a kötött pulóvereimet eltűntettem a ruhatáramból,vetettem egy menő cipőt meg két jó sálat,és a tükör elé álltam és képeket csináltam magamról.Tetszettem magamnak.Növeltem az önbizalmam,és amikor egy lány elkezdett veszekedni velem,akkor én nem szóltam vissza,egyszerűen kisétáltam a csarnokból(csarnoknak hívjuk azt a helyet,amiben tesizünk,mert mi nem teremben tesizünk.)

Ha mondjuk neked ez nem vállna be,vagy nincs rá pénzed,akkor gondold végig a következőket:nyalsz-e a tanároknak?Kedves vagy-e a tanárokkal?Hogy viszonyulsz az osztálytársaidhoz?Fapofát vágsz,amikor szembejön veled egy oszt.társad?Stréber vagy(tehát sokat tanulsz)??

Ha a legtöbb kérdésre igen a válasz,akkor mások számára negatív személyiség lehetsz,de téged ez ne zavarjon,ez még nem azt jelenti,hogy változtatnod kéne a viselkedéseden.Úgyis márcsak 4 hónap,vagy még annyi sem,és elballagsz!És szeptemberben megérted,hogy miért írtam neked ennyit,és hogy a középiskola miért sokkal jobb,mint az általános..hidd el,ott nem fognak elítélni!

2010. márc. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!