Waldorfosok! Tényleg szívesen jártok suliba? Felszabadultak vagytok ott? Nem szoktatok stresszelni?
Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de az a suli fajta, csak másképp oktat.
Attól még nem lesz kevesebb a tanulnivaló, nem lesznek kedvesebbek a tanárok, vagy az osztálytársak.
Én pl. teljesen átlagos suliba jártam, és szívesen jártam oda, nem stresszeltem.
Viszont nekem nagyban függött a választás a helyszíntől is.
Volt olyan suli amit megnéztem, és az épület, a helyszín is olyan volt, hogy be nem tettem volna soha oda a lábam, illetve volt olyan is, ahová úgy mentem be, hogy sosem fintorogtam.
Szia!
Közvetlen tapasztalatból nem tudok neked nyilatkozni, de két waldorfos ismerősöm elmondása szerint igen.
Az egyikről nem tudok sokat, de néha küldenek videókat, hogy milyen klassz dolgokat csináltak.
A másik ismerősömmel beszélgettünk is erről. Egyrészt azt mondta, hogy igen, szívesen ment be, gondolom felszabadult is volt. Azt is mondta, nem érti, hogy miért van az, hogy a normál iskolában látszólag sokkal többet dolgoznak a tanulók, többet tanulnak, de a végére mégis ugyanazon a szinten lesznek a wadorfosok is, akik addig az idejük jelentős részében művészettel, barkácsolással meg más, nem közvetlenül a tanulásoz kapcsolódó dolgokkal foglalkoztak.
Talán éppen a művészet az oka, valahogy az is fejleszti az embert, és utána jobban tud koncentrálni a normál iskolai anyagra? Meg szerintem ők kicsit másképp dolgozzák fel a tananyagot, nem csak elmotyogja a tanár a táblánál, hanem jobban feldolgozzák játékokkal, modellépítéssel stb.
A másik, ami talán segít, hogy úgy tudom, ott nagy hangsúlyt fektetnek az olvasástanulásra. Nem is sietik el, lassabban tanulnak olvasni, mint a normál iskolában, és így lehet, hogy jobb lesz az eredmény. Talán azért is tudnak hatékonyabban tanulni, mert jobban olvasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!