Szerintetek van esélyem az orvosira?
Én már érettségiztem, viszont nagyon hanyag és lusta voltam, nem tanultam rendesen, sőt nem is tanultam, csak olvasgattam a könyvet, ennek ellenére írtam egy 66%-os emelt biológia érettségit, szóbelivel együtt 72%-os lett, de arra sem igazán tanultam, hamar megjegyzem a dolgokat és inkább megértem a dolgokat. Gimiben megint nem vettem komolyan semmit, éretlen voltam és nem tanultam, de 4-esek és 5-ösök lettek az eredményeim (a többi érettségi)
Nekem ezek alapján kedvezőbb lenne a duplázásos módszer, elhatároztam, hogy keményen tanulok és októberben megírom újra a bioszt, úgy gondolom ha olvasgatással tudtam írni egy 66%-os bioszt, akkor kemény tanulással és sok feladatmegoldással sokkal jobbra meg tudom írni, egy 95-96%-os írásbelit szeretnék, Mit gondoltok? Reális?
Kémiából vagy fizikából még nem rendelkezel érettségivel? Vagy csak rosszul értelmezem? Idén nem is jelentkeztél orvosira?
Amúgy persze, miért ne lehetne? Ha rászánod magad, s komolyan veszed, simán bekerülhetsz! Nekem sok segítséget nyújtott, hogy jártam magántanárhoz, de azt is hozzáteszem, nekem a nulláról kellett felépítenem a tudást. Ha már csak ismételned kell, ahhoz nem biztos, hogy feltétlenül szükséges a tanár, csak az eddig használt könyvek, jegyzetek. No, meg a szorgalmad! :)
Töltsd ki az előző évek feladatsorait is, illetve van a Mozaik kiadónak külön érettségi-felkészítő munkafuzete is, ami hasznos, mert rááll az agyad arra a típusú problémamegoldó gondolkodásra! :)
A kémia emelted mennyi lett?
Amúgy ha októberben nem is, májusban tuti sikerül a biosz, ha lesz két 85%os emelted már azzal is bekerülsz a sotéra is, vidékre kevesebb is elég.
Azért a biosz kicsit konkrétabb mint a töri, nekem is ilyen olvasgatós módszerrel lett 78 az emeltem.
De a magyar a "legrosszabb" emelt ilyen szempontból, az tényleg lutrifaktor is, akkor is ha tanultál. :)
Hát én is nagyon keményen tanultam de csak nyolcan-valahány lett a biosz, a kèmia még ennyi sem. Mondjuk elég lett mert én nem duplàztam, mivel a középszintűek baromi jók lettek.
meg aztàn az egyetemen màr tök màs a rendszer, meg az egész kàbè összehasonlíthatatlan. Az mindenkèppen jó ha most megszokod hogy milyen magad felett "hajcsàrkodni", mert a vizsgaidőszak az kegyetlen. Persze van akinek könnyebben megy biztosan mint nekem :-) de sok sikert neked remèlem sikerül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!