Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így is van esélyem bekerülni...

Így is van esélyem bekerülni az orvosira?

Figyelt kérdés
Humán beállítottságú vagyok a tanáraim szerint, viszont a biológia a kedvenc tantárgyam.. Szeretek az emberi testről tanulni és ezt a tantárgyat tudom a leghamarabb megérteni, megtanulni és úgy gondolom a boncolás, sok vér sem tud eltántorítani attól hogy majd az orvosira jelentkezzek. Ezen a tudományon belül pedig leginkább a pszichiáter szak a legszimpatikusabb számomra.Ám a kémiai is fontos ehhez ami bár érdekel de okoz némi nehézséget. Sokan állítják hogy az orvosi reál tantárgyak iránt érdeklődőknek való de nekem a kémia, matek picit nehezen megy. Még van 4 évem a pályaválasztásig addig javíthatnék ezeken, és talán sikerülne bejutnom az egyetemre?

2014. máj. 4. 21:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem fiatal vagy, addig még lehet, hogy változni fog az érdeklődésed is, esetleg találsz valami másik szakot, ahol a biológiát hasznosíthatod.

4 év szerintem rengeteg idő erre, ha tudatosan készülsz, gyakorolsz és a szemed előtt tartod ezt a célt, akkor sikerülhet bejutnod az orvosira! De ahhoz tényleg keményen kell dolgoznod! Sok sikert!

2014. máj. 4. 21:15
 2/11 anonim ***** válasza:

4 év az nagyon sok idő hékás. :)

Feltudsz készülni emelt kémiára, és bioszra.

Viszont jól sejted szükséges még hozzá a matek és leginkább a fizika, amit nem írtál. DE van 4 éved, és tudsz készülni rá rendesen.

Jársz szakkörökre, majd faktra és közben megméretteted magadat versenyeken is, ahol nagyon sok tapasztalatot fogsz tudni szerezni.

Könyveket leginkább kémia+ biológia emelt szintű érettségire ezen a két kérdésen találsz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__56..

Járhatsz még majd érettségi előkészítőkre is, amelyeket speciálisan az adott intézmény indít el.

Közben nézegessél sok sok természet- és dokumentumfilmet, hogy a képi- vizuális ismeretanyagod is gyarapodjon. Olvasgassál természettudományi cikkeket, és ha pénzedből kitelik akkor ruházzál be könyvekre- folyóirat előfizetésekre, amivel a tudományos szövegértést szokod- tudod megtanulni.

Járhatsz különböző iskolán kívüli előadásokra is, ahol megszokhatod a nyelvezetet, kérdezhetsz célirányosan.

Természetesen gyúrj rá az angolra is, egy nyelvvizsga nem fog ártani már a plusz pontok miatt sem.

Szóval egy szó, mint száz: simán bejuthatsz az egyetemre, és minden esélyed meg van a sikeres elvégzésére is.

2014. máj. 4. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges úgy kategorizálni az embereket, hogy "humán" meg "reál" beállítottságú.

Ha az orvosi érdekel, akkor jelentkezz oda, ennyi:)

A matek nem igen kell orvosira, a kémia meg megtanulható. Főleg 4 év alatt..

2014. máj. 4. 21:44
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Kéttannyelvű osztályba járok tehát emeltszintű angollal és középszintű némettel fogok távozni a gimnáziumból. Már most is sokat olvasok ebben a témakörben és ezentúl csak is erre a célra koncentrálok majd! :)

2014. máj. 4. 23:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Nyelvvizsgára gondolsz vagy csak az érettségire? Mert ha jól sikerül az emelt angol érettségid (60%), akkor kapsz középfokú nyelvvizsgát. Középfokú német érettségiért viszont nem kapsz nyelvvizsgát, abból csak annyi, hogy levizsgáztál.

Ha orvos szeretnél lenni tartsd magad előtt a célod, és készülj rá, mert nem semmi!

Én most utolsó éven találtam ki magamnak az orvosit.. előtte ki nem állhattam az egészségügyet, de megszerettem, mivel ilyen iskolába járok. Egy év alatt viszont nem tudtam volna felkészülni az emelt biosz és fizika/kémia tantárgyra. Így én "csak" az egészségügyi alapismeretekből fogok érettségizni... kár, hogy azt nem fogadják el. Nyelvvizsgám fele megvan, pénteken fogok menni a szóbelire, remélem meglesz, így már azzal nem kellene bajlódnom az egyetemen.

Melyik egyetemben gondolkoztál amúgy? :)

Sok sikert a továbbiakban és ha orvos szeretnél lenni, akkor nagyon szeresd a szakmát és lelkiismeretesen végezd, legyél jó szakember!

2014. máj. 5. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
SZÉTV-n is részt vettem, azért a helyezésemért is jár a plusz pont, szerintem te is próbálj meg valamilyen országos versenyt, önéletrajzban is szépen fog később mutatni. :)Orvosira mondjuk nem tudom, hogy elfogadnék-e, de szerintem miért ne?!
2014. máj. 5. 14:09
 7/11 anonim válasza:

velem is ugyanez volt a helyzet, csak olyan rossz lett utolsó félévben az átlagom, hogy le kellett mondjak róla... (derékbe tört a suli a stressztől)

a lényeg az, hogy mivel rengeteg időd van, simán fel tudsz rá készülni :)

Alap, hogy két tantárgyból emeltezned kell, plusz a természettudományi tárgyakból kettőből kell érettségizned (és viszonylag jó eredménnyel-akár ebből emeltezni)

valamint ha tudsz, azért menj el nyelvvizsgázni, mert ki tudja, lehet pár plusz pontot szerzel vele, inkább legyen több lehetőséged játszani a pontokkal, mint hogy muszáj ebből és ebből minimum ennyit elérni h meglegyen.

A biosz szerintem abszolút bevállalható, és ha ráfekszel addig a kémiára az is menni fog :)

Pdzichiátriával kapcsolatban... nagyon sokan vannak ott, ugyanannyira magas a tandíj és nem feltétlen biztos az utána való elhelyezkedés.

De ha ennyire elhatároztad, akkor tudatosan kezd el az alapozást arra a két természet tantárgyra és próbálj jó átlagot az általános tárgyakban elérni és esetleg nyelvvizsgázni addig :) a középszint piskóta...meg jó felkészítés az emelt nyelvi érettségire is (az se egy nagy bonyodalom, tényleg...)

2014. máj. 5. 21:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Én egy orvos ismerősömtől hallottam, hogy a belgyógyászatban jobb az elhelyezkedés, több a lehetőség. Esetleg ha ez is érdekelne. :)
2014. máj. 5. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:

14 évesen én pszichológus akartam lenni, 4 évesen meg fagyiárusnéni xP

Csak huszonévesen jöttem rá mi az ami nekem való. Sajnos a legtöbb ember erre nem képes rájönni mert csak avval foglalkoznak hogy mivel lehet elhelyezkedni meg mire mennyi az esély.

Te még fiatal vagy. Nagyon sokfajta szakma létezik és a te személyiséged még kialakulóban van. Pl tudod e miért akarsz orvosira menni? Mert szeretnél segíteni az embereken, vagy mert a szüleid büszkék lennének rád, vagy mert társadalmilag elismert akarsz lenni, vagy más okok miatt? Ezt sztem még nem tudhatod biztosan, de simán előfordulhat hogy az érdeklődésed 1-2 éven belül megváltozik :) Tehát inkább csak próbáld kitalálni hogy mit szeretsz csinálni, miről szeretsz olvasni, stb, mert ahhoz hogy valaki jól válasszon pályát, állást, hivatást, ahhoz önismeret szükséges.

2014. máj. 6. 14:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem már jó, ha most elkezdesz célirányosan készülni. Most érettségizem, és hiába tudtam elsőtől kezdve, hogy az orvosin szeretnék továbbtanulni, néha úgy érzem, ez a négy év is kevés volt, hogy kellően felkészülhessek. Rengeteg munka és tanulás kell hozzá, de ha kitartó vagy, és tényleg ezt szeretnéd csinálni, sikerülni fog. Kémiában a számításokhoz pedig tényleg nem kell annyira a matek, inkább csak az, hogy az adott típusfeladatokat kellően begyakorold. :)
2014. máj. 9. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!