Így is van esélyem bekerülni az orvosira?
Figyelt kérdés
Humán beállítottságú vagyok a tanáraim szerint, viszont a biológia a kedvenc tantárgyam.. Szeretek az emberi testről tanulni és ezt a tantárgyat tudom a leghamarabb megérteni, megtanulni és úgy gondolom a boncolás, sok vér sem tud eltántorítani attól hogy majd az orvosira jelentkezzek. Ezen a tudományon belül pedig leginkább a pszichiáter szak a legszimpatikusabb számomra.Ám a kémiai is fontos ehhez ami bár érdekel de okoz némi nehézséget. Sokan állítják hogy az orvosi reál tantárgyak iránt érdeklődőknek való de nekem a kémia, matek picit nehezen megy. Még van 4 évem a pályaválasztásig addig javíthatnék ezeken, és talán sikerülne bejutnom az egyetemre?2014. máj. 4. 21:08
11/11 anonim válasza:
Minden motiváció és akarat kérdése.
Mire én kitaláltam, hogy merre is akarok orientálódni...
Gimi elején mindent imádtam, aztán a humán tárgyakra álltam rá nagyon (igazából érdekelt már akkor is az orvosi, de nem hittem benne, hogy meg tudom csinálni), majd tizedikben döntöttem orvosi mellett, de csak 11. végén kezdtem el érettségire készülni. Nem volt segítségem, a tanáraim nem hittek bennem (nem erős suliba jártam), mégis sikerült egy nyár alatt felkészülnöm közép kémiára, egy tanév alatt pedig emelt kémára- és bioszra. SOTE-ra vettek fel, már két éve:) Szóval mindenki csak maga tudja, hogy mire képes valójában, majd te is érezni fogod, mint ahogy azt is, hogy mennyire vagy motivált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!