Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aik bölcsésznek tanulnak,...

Aik bölcsésznek tanulnak, azok az iskola elvégeztével milyen munkákat kapnak?

Figyelt kérdés

2015. júl. 25. 23:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Miféle bölcsésznek? Szabad bölcsész?
2015. júl. 25. 23:35
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
McDonalds
2015. júl. 26. 01:15
 3/13 anonim ***** válasza:
27%
Hogy lehet lepontozni egy kérdést? Óvodások vagytok?:)
2015. júl. 26. 02:04
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Annyira mcdonalds, hogy ha csinálsz utána egy MA-t, és olyan beállítottságú vagy, simán mehetsz az MTA-ra is. Egyébként statisztika van róla hogy semmivel nem rosszabbak az elhelyezkedési esélyeik mint akárki másnak, ergo ez megint csak a TTK-s képzelt felsőbbrendűség.
2015. júl. 26. 08:15
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Magyar-framcia szakot végeztem. Magyarból magyar, mint idegen nyelv tanára végzettségem van. Francia műszaki cégnél dolgozom, hol itthon, hol kint. Nyelvet tanítok a vezetőknek, dolgozóknak, tájékoztatókat fordítok, tolmácsolok. Meg is fizetik, kint lakást kaptam, céges autót itt is, ott is. De rossz pénzért is csinálnám, mert imádom.
2015. júl. 26. 08:25
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
#4 Ez meg tipikusan a BTK-s felsőbbrendűség elmélete, hogy rögtön TTK-ra fogják a dolgot.
2015. júl. 26. 09:24
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

Nem ttk-s felsőbbrendűség csak ez az igazság. Vagyis pontosítok mert minden bölcsészre nem igaz. Én a mcdonaldsba valók alatt olyan bölcsészeket értek mint szabadbölcsész és az ehhez hasonló fölösleges szakmák. Mert azért valljuk be a bölcsészek nagy százaléka olyan munkát végez ami jóformán nem is munka és elég hülyeség vagy hasztalan, mint például a szabadbölcsész.

Szóval bocsánat nem voltam pontos :)

2015. júl. 26. 13:49
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

ma 08:25

Ne keverd ide a nyelvszakokat. Két (három) nyelv folyékony, tárgyalóképes ismeretével Bármikor el fogsz tudni helyezkedni, jó fizetésért. A nyelvtudás hatalmas kincs.

2015. júl. 26. 15:11
 9/13 A kérdező kommentje:
Bocs,hogy közbeszólok,de elég tudatlan vagyok,szóval...mi is az a szabadbölcsész meg a ttk?
2015. júl. 28. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

TTK-természettudományi kar. Abból lángolt fel a vita, hogy rosszul tetted fel a kérdést. Olyan hogy "bölcsésznek tanul" ugyanis nincs. Ugyanannyira heterogén a kar összetétele mint a TTK-nak. A szabadbölcsészet az egyik leghírhedtebben "haszontalan" (legalábbis egyesek szerint) szak, és némelyek, az ottani tananyag vélt vagy valós ismeretének birtokában feljogosítva érzik magukat arra, hogy az összes bölcsészt csak Mcdonaldsban elhelyezkedni képesnek állítsa be. Amit egyébként nem támaszt alá semmi:

[link]

Itt is látszik hogy a mérnökök pontosan ugyanannyira tudnak elhelyezkedni mint a bölcsészek.Sőt, a mérnökök közt több a segédmunkás, de diplomás munkát azonos arányban végeznek. Lehet viccelődni, de a statisztika mást mutat.

2015. júl. 28. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!