Nyolcadikos para! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Most szeptemberben kezdem a nyolcadik osztályt. Már tudom hogy hova szeretnék tovább menni de az egy nagyon erős iskola, hetedik évvégén 1 négyesben volt a többi ötös szóval jó tanuló vagyok csak sajnos nagyon parázok a felvételitől meg hogy mennyire lesz nehéz az utolsó év. Szóval ha tudtok néhány tanácsot adni az jó lenne. Most a Szombathelyi Neumann János általános iskolába járok és a Bolyai készülök humán szakra.2015. júl. 23. 13:38
1/5 anonim válasza:
Nem lesz nehéz, ne magolni próbálj hanem értelmezni. Később nagyon jól fog jönni, ha megtanulsz így tanulni. Megérted a dolgokat fogalmakat, "megtanulod" az elejét meg a végét, esetleg a közepét és utána magadnak le tudod vezetni az egész anyagot logikusan és nem kell mindent szóról-szóra... Habár ott még tanultok olyan alapfogalmakat amit azért persze mekellsggelni..
2/5 anonim válasza:
Szombathelyi vagyok, melyik iskolába készülsz?
3/5 anonim válasza:
Oda van írva, hogy a Bolyaiba készül.
4/5 anonim válasza:
Én idén érettségiztem, akkoriban én is féltem a 8. osztálytól különösen, nem tudom miért. Egyáltalán nem volt nehezebb, mint a 7. Felesleges rajta görcsölni!
Viszonylag erős gimit választottam, de nem mondanám, hogy megszakadtam. Többet kellett tanulni, de ez várható is volt, valahol ez a normális..
Ahogy az 1. válaszoló is írta, nagyon fontos, hogy tanulj, és ne magolj. Ha a dolgok mögé látsz, sokkal egyszerűbb minden.
Ne félj, fel a fejjel, menni fog! :)
5/5 anonim válasza:
én max negyedikig voltam úgy hogy egy négyesem volt, utána már csak abból voltam ötös ami érdekelt is meg még max egy két dolog,( kb 5 tantárgyról beszélünk), nyolcadik végén, azaz idén már két hármasom is volt ( matek,nyelvtan) ..aztán egy igen erős iskolába felvételiztem környezetvédelelm szakra ( emelt biosz, kémia, fizika) és felvettek :) egyébként a felvételit télleg inkább logikából kell írni, kevesebb a lexikális tudásra építő feladat... szerintem érdemes megnézni a korábbi évek felvételijeit és gyakorolni egy kicsit hogy rááljon az agyad az egyes tipusú feladatokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!