Mivel motiváljátok magatokat a tanulásra?
"A motiváció gimiben az volt, hogy sikerüljön bekerülni egy jó egyetemre."
A gyengébb képességű tanulóknak talán.
Az meg, hogy vki általánosban kitűnő egy nudli. Szart sem ér/jelent.
"Nem voltam sosem gyenge képességű, de köszönöm szépen, szerintem 453 ponttal messze vagyok a gyenge képességtől. :)"
Semmit nem jelent a 453 pontod. 495 ponttal is kiesnek emberek az egyetemről.
"Nálam is az egyetemre bekerülés volt a fő motiváció (és én sem mondanám magam gyenge képességűnek)."
Idén 105 ezer jelentkezőből nagyjából 75 ezer került be egyetemre, nagyrészt a demográfiai hullám miatt manapság mindenki bejut (és általában jó helyre). A gyenguskák meg persze még szenvednek a bekerüléssel is.
Ez így van, de hogy kapcsolódik ez, ahhoz, amit idéztél? Attól, hogy könnyű bekerülni, az embert még motiválhatja a dolog. 1 km-t lefutni pl semmi, mégis egy csomó embernek hatalmas motiváció kell, ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon és büszke rá, ha megcsinálja. Egy könnyen elérhető cél is lehet motiváló, ha fontos az embernek.
A másik pedig, hogy a gimnazista még az érettségi előtt áll. Saját maga még nem tapasztalta meg mennyire könnyű, addig pedig hiába is mondod neki. Számukra ez egy nagy lépés, amin izgulnak, ami hajtja őket, egészen máshogy látják, mint amikor már túl vannak rajta.
Nem is értem. Aki volt valaha gimnazista az igazán átérezhetné ezt a helyzetet. Nálunk mind a legjobb, mind a legrosszabb tanuló is motivációnak élte meg az egyetemre való bejutást. Aki nagyon jó tanuló volt, azért mert a maximumot várta el magától, úgy érezte az kell (és olyan helyre is jelentkeztek, ahol valóban szinte max pont kell), aki meg nagyon rossz az meg azért, hogy egyáltalán felvegyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!