Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem jó a szakközép iskola?

Miért nem jó a szakközép iskola?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok, szeptembertől megyek továbbtanulni. Hogy jó órában lekopogjam, jó tanuló vagyok. A szüleim nyomása ellenére, nem gimnáziumba, hanem szakközép iskolába jelentkeztem. Kereskedelmi szakközépbe, a szüleim viszont mindig morognak mert szerintük egy szakközép iskola nem készíti fel úgy a tanulókat az érettségire, mint egy gimnázium és innen jóval nehezebb bejutni egyetemre, főiskolára.

2015. júl. 4. 05:55
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
22%

Szakközepet felejtsd el!

Mi annak idején azért mentünk szakközépbe, hogy minél később keljen mennünk katonának, meg hátha csökkentik az idejét.:-)

1973-as vagyok.

2015. júl. 4. 11:16
 32/36 anonim ***** válasza:
79%

"Szakközepet felejtsd el!

Mi annak idején azért mentünk szakközépbe, hogy minél később keljen mennünk katonának, meg hátha csökkentik az idejét.:-)

1973-as vagyok."

Az nagyon annak idején volt, ilyen kérdéshez ekkora generációkülönbséggel inkább ne szólj semmit.

Amúgy amit tanítanak a középiskolában, azt egyetemen ki is dobhatod. Mérnöknek tanultam, de semmi köze nem volt az ottani tárgyaknak a középiskolaihoz. Talán ha emelt matekérettségire készül az ember az analízis könnyebb (nem mintha nehéz lenne), de nagyjából ennyi. Ellenben a szakközepet végzett technikusoknak gyerekjáték volt az egész.

Ha tovább akarsz tanulni egyetemen, a lényeg az, hogy írd meg úgy az érettségit, hogy felvegyenek valahova, és kész. Az mindegy, hogy ezt szakközépben vagy gimiben kivitelezed.

2015. júl. 4. 11:36
 33/36 anonim ***** válasza:
82%
Erős közgazdasági szakközépben végeztem 2012-ben, és már csak egy gyakorlati félévem van hátra az egyetemből. Az első félév nekem tök laza volt, mert hozzá voltam szokva a szakmai tantárgyakhoz, kifejezésekhez. Egyedül a mateknál voltam kis hátrányban, mert nem mi nem tanultunk deriválni, de ezt is behoztam pár hónap alatt. A második félévtől pedig már mindenki ugyanonnan indult. Ugyanúgy estek ki gimisek és szakközépiskolások is az első évben. Szóval nem ez fogja meghatározni a későbbi életedet. Ahogy már fentebb is mondták, az a lényeg, hogy erős legyen az iskola. Hatalmas különbségek vannak gimik és szakközepek között.
2015. júl. 4. 12:02
 34/36 A kérdező kommentje:
Azért is választottam szakközépiskolát, mert ha leteszem a szakmait az érettségi után három (vas-müszaki, ruhaipari, élelmiszer és vegyiáru) kereskedelmit kapok egyben. Ha nem jutok be valamelyik felsőoktatási intézménybe, akkor is van szakmám amivel csak könnyebb elhelyezkedni, mint egy sima érettségivel
2015. júl. 4. 13:16
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
Te lány vagy?
2016. ápr. 21. 11:05
 36/36 anonim ***** válasza:
0%
Hány éves az a suli ?
2016. ápr. 21. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!