Miért alacsonyítanak ennyire le?
Ha az irodalom és a nyelvtan érdekel, nagy jó magyar tanár, könyvtáros, kiadványszerkesztő lehet belőled. A szüleid biztosan többre értékelik a kétkezi szakmákat, mint a szellemi tevékenységet. A véleménynyilvánításuk nem lealacsonyítás, hanem nagyobb biztonságot látnak a kétkezi szakmákban. Próbáld meggyőzni őket, hogy milyen lehetőségeid lennének, hátha mégis beleegyeznek, hogy gimibe menj.
De mégis szakközépben kötsz ki, tanuld szorgosan az irodalmat, érettségi után onnan is lehet esélyed a továbbtanulásra, csak sokkal több munkát kell belefektetned a felvételibe, mint a gimiben érettségizetteknek.
Az enyémek is így gondolták...abban állapodtunk meg,hogy oda jelentkezek,ahova szeretnék,de az utolsók közt lesz olyan iskola is,ahova szerintük felvennének.
(az első helyen jelölt suliban végeztem :D )
Azért irodalom, nyelvtan is ér valamit pl.magyartanár vagy esetleg ha van egy kis fantáziád író vagy költő lehetsz.
De a szüleim és én úgyvagyunk vele hogy gimit bejelölök egyet és ha felvesznek felvesznek ha nem nem de főleg szakiba,mert a gimi csak akkor ér igazán sokat ha utána egyetemre mész szakmával viszont már megpróbálhatsz elhelyezkedni valahol.
Amúgy ilyen tanulmányi eredménnyel amit írtál szerintem simán bekerülhetsz egy gimibe.
jajj nyugi, ezek a jegyek elég jók :D
mondjuk a felvételin több múlik :)
de abban igazuk van, hogy most a humán szakokkal kapcsolatos munkák telítettebbek.
szóval tényleg jobban jár aki pl. villamosmérnöknek tanul, de erre én se lennék képes, szóval anglisztikára megyek aztán megleszek valahogy. :D
inkább azt csináld amit szeretnél :) (bár erre még bőven ráérsz :D)
Ugyanazt tanulod csak jobb jegyet kapsz érte, ne áltasd magad! :) Gimnáziumokban alaposabb az elméleti oktatás, ellenben pont ez a hátránya, mert ha nem akarsz továbbtanulni szakma nélkül nem sokat kezdhetsz magaddal.
Ne törjön le a szüleid véleménye, küzdj az álmaidért!
Jelentkezz oda, ahova te gondolod, a végéte írj be néhány szakközépet is. Hagy nyugodjanak meg. Aztán vagy fölvesznek, vagy nen.
De szerintem ilyen jegyekkel biztos felvesznek. Utána, vagy közben még mindíg mehetsz szakmára is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!