Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alacsonyítanak ennyire le?

Miért alacsonyítanak ennyire le?

Figyelt kérdés
A szüleim azt mondják, hogy gimnáziumba nem vennének fel, csak szakközépbe. Igaz ez? Tavaly(7.) év végén becsúszott egy hármas matekból, de egyébként abból is mindig négyes voltam, elileg félévkor is az leszek. A többi négyes meg ötös. A négyes picit több, nem tudom pontosan ezeket. Kérdezik, hogy mi érdekel, mondom, hogy az irodalom és a nyelvtan. Erre azt mondják, hogy az nem érdekes. Ez tökre elkeserített. Tényleg igaz mindkettő? (Bocsi, ha vannak benne hibák, de mobilról írok.)

2012. nov. 5. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Nem is kell gimibe járni, úgyis csak az érettségi lesz fontos.
2012. nov. 5. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Ha az irodalom és a nyelvtan érdekel, nagy jó magyar tanár, könyvtáros, kiadványszerkesztő lehet belőled. A szüleid biztosan többre értékelik a kétkezi szakmákat, mint a szellemi tevékenységet. A véleménynyilvánításuk nem lealacsonyítás, hanem nagyobb biztonságot látnak a kétkezi szakmákban. Próbáld meggyőzni őket, hogy milyen lehetőségeid lennének, hátha mégis beleegyeznek, hogy gimibe menj.

De mégis szakközépben kötsz ki, tanuld szorgosan az irodalmat, érettségi után onnan is lehet esélyed a továbbtanulásra, csak sokkal több munkát kell belefektetned a felvételibe, mint a gimiben érettségizetteknek.

2012. nov. 5. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Az enyémek is így gondolták...abban állapodtunk meg,hogy oda jelentkezek,ahova szeretnék,de az utolsók közt lesz olyan iskola is,ahova szerintük felvennének.

(az első helyen jelölt suliban végeztem :D )

2012. nov. 5. 17:30
 4/9 anonim válasza:
83%
Nekünk pont fordítva volt. Felvettek a megye legjobb gimnáziumba 6osztályosra és 2 évet ottvoltam de 9.re átjöttem egy szakközépbe, és hadd ne mondjam, hogy ugyanazt tanuljuk mindkét helyen, csak a gimibe 2-3as voltam, itt meg kitűnő. Egyébként lehetsz ügyvéd is pl., magyar-törivel, és azok sokat is keresnek.
2012. nov. 5. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
pedig ez nagyon szép eredmény.ha nekem így lett volna akkor konyvtárosnak mentem volna az nagyon tetszik:)
2012. nov. 5. 17:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért irodalom, nyelvtan is ér valamit pl.magyartanár vagy esetleg ha van egy kis fantáziád író vagy költő lehetsz.

De a szüleim és én úgyvagyunk vele hogy gimit bejelölök egyet és ha felvesznek felvesznek ha nem nem de főleg szakiba,mert a gimi csak akkor ér igazán sokat ha utána egyetemre mész szakmával viszont már megpróbálhatsz elhelyezkedni valahol.

Amúgy ilyen tanulmányi eredménnyel amit írtál szerintem simán bekerülhetsz egy gimibe.

2012. nov. 5. 17:40
 7/9 anonim ***** válasza:

jajj nyugi, ezek a jegyek elég jók :D

mondjuk a felvételin több múlik :)

de abban igazuk van, hogy most a humán szakokkal kapcsolatos munkák telítettebbek.

szóval tényleg jobban jár aki pl. villamosmérnöknek tanul, de erre én se lennék képes, szóval anglisztikára megyek aztán megleszek valahogy. :D

inkább azt csináld amit szeretnél :) (bár erre még bőven ráérsz :D)

2012. nov. 5. 17:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt tanulod csak jobb jegyet kapsz érte, ne áltasd magad! :) Gimnáziumokban alaposabb az elméleti oktatás, ellenben pont ez a hátránya, mert ha nem akarsz továbbtanulni szakma nélkül nem sokat kezdhetsz magaddal.

Ne törjön le a szüleid véleménye, küzdj az álmaidért!

2012. nov. 5. 18:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Jelentkezz oda, ahova te gondolod, a végéte írj be néhány szakközépet is. Hagy nyugodjanak meg. Aztán vagy fölvesznek, vagy nen.

De szerintem ilyen jegyekkel biztos felvesznek. Utána, vagy közben még mindíg mehetsz szakmára is.

2012. nov. 5. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!