Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem jó a szakközép iskola?

Miért nem jó a szakközép iskola?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok, szeptembertől megyek továbbtanulni. Hogy jó órában lekopogjam, jó tanuló vagyok. A szüleim nyomása ellenére, nem gimnáziumba, hanem szakközép iskolába jelentkeztem. Kereskedelmi szakközépbe, a szüleim viszont mindig morognak mert szerintük egy szakközép iskola nem készíti fel úgy a tanulókat az érettségire, mint egy gimnázium és innen jóval nehezebb bejutni egyetemre, főiskolára.

2015. júl. 4. 05:55
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
67%
Hát, azok a sulik, ahol szakközép és szakmunkás is van, nagyon gyengék szoktak lenni. A konkrét iskolát nem ismerem, de ez az általános tapasztalat. Többnyire a gyerekanyag gyenge, ami aztán meghatározza az oktatás színvonalát.
2015. júl. 4. 08:46
 12/36 anonim ***** válasza:
80%
Gazdasági szakközépbe jártam, simán felvettek műszaki főiskolára, és a bent maradással sem volt semmi gondom. Attól függ mennyire erős az adott középiskola. Mellesleg mi 2 szakmát tettünk le ötödéven, ugyan fizetős volt az egyik, de a tanórák keretén belül felkészítettek bennünket arra is. Szóval nem mindegyik szakközép sz*r.
2015. júl. 4. 08:50
 13/36 A kérdező kommentje:
It 3, 5 alatt nem érdemes jelentkezni, az alatt szakmunkásba se vesznek fel senkit. Pontosabban a szakmunkás részlegbe 3, 00 és a felett lehet jelentkezni.
2015. júl. 4. 08:53
 14/36 anonim ***** válasza:
70%

A mai világban mindenképpen célszerű a legmagasabb szintű képzettségre törekedni, valóban mélyen érteni valamihez, sőt esetleg több rokon dologhoz. Ez több diplomát jelent, jó egyetemeken, BSc után MSc-kkel és esetleg PhD-vel is.

A szakközép óriási előny a gimnáziumhoz képest ha szakirányban tanulsz tovább, viszont kicsit hátrányos, ha nem szakirányban folytatod a tanulmányaidat.

Tehát, ha már pontosan tudod, hogy miben vagy tehetséges, mivel szeretnél foglalkozni, melyik egyetemre mész tovább, és van abban a szakirányban egy jó, színvonalas szakközép, akkor azt kell választani.

Ha viszont fogalmad sincs, hogy "mi leszek, ha nagy leszek", vagy egyelőre több utat akarsz nyitva hagyni, akkor jobb a gimnázium.

Nem tragikus egyik választás sem, mert bármikor bármiből tudsz iskolától függetlenül is érettségit, (emeltszintű érettségit akár) tenni egyéni felkészülés után. A lényeg, hogy legyen valamilyen érettségi bizonyítványod és lehetőleg angolból legyen nyelvvizsgád is, mert az a nemzetközi kommunikáció és a tudomány közvetítő nyelve.

2015. júl. 4. 08:56
 15/36 anonim ***** válasza:
79%
A 3,5 és a 3,0 elég gyenge átlag, nem?
2015. júl. 4. 09:00
 16/36 anonim ***** válasza:
75%

Azért nem jó, mert sok az általánosító, buta ember.

Ugyanúgy felkészültünk érettségire közgazdasági szakközépben, sőt valamiből még előrehozottat is tettünk. A nyelvvizsgám is elsőre sikerült, ráadásul üzleti szaknyelvvel bővítve. Egyetemre is majdnem mindenki bejutott és el is végezte. Több osztálytársam is a BCE-t, SOTE-t végezte el.

2015. júl. 4. 09:05
 17/36 anonim ***** válasza:
35%

3-as vagyok. Egyszer kiváncsi lennék a lehúzók lelkivilágára, de sajnos, amikor felteszem a kérdést, miért lettem lehúzva, sose érkezik válasz - ők nem veszik a fáradságot, hogy akár csak egy betűt is leírjanak emiatt.

Most pl. megközelítőleg ugyanazt írtam, mint 9-es és 14-es, mégis óriási különbség van a hasznosságban. Kíváncsi lennék, mi rosszat írtam?... Pedig igyekeztem jó alaposan körbejárni a dolgot.

Nem sértegetek senkit, nem küldtem el melegebb éghajlatra senkit - tényleg nem értem...

No mindegy - kiszálltam, játszadozzatok csak...

2015. júl. 4. 09:05
 18/36 anonim ***** válasza:
28%

16-os, totál igazad van!!! Azt hiszem, megvilágosítottad azt is számomra, mi az oka a lehúzásomnak (3-as)

Viszont fel kéne már ébrednie sokaknak is: Mindenki a diplomára hajt, mert csak az az ember, csak azzal lehet jól elhelyezkedni, stb. - amiben van igazság, de csak részben. Van pár keresettebb szakma, amivel tényleg pillanatok alatt el lehet helyezkedni, sőt, fejvadász cégek l utánad, de! Itt a Gyakorikérdéseken olvasom, hogy agrármérnök nem tud elhelyezkedni, HR-es nem talál állást, 2 diplomás letagadja a diplomáját, mert ha bevallja, nem veszik fel, mert túlképzett.

Szóval fel kéne ébredni: NEM MINDEN DIPLOMA NYERŐ! Sok a túlképzett ember az országban - szakmunkás meg kevés...

2015. júl. 4. 09:16
 19/36 anonim ***** válasza:
71%

Én nem pontoztalak le, de meg tudom érteni azokat/azt, aki igen. Teljesen áltanosítasz a szakközepekről és mindet leszólod. Tipikus magyar mentalitás, csak gratulálni tudok.

Ja és, néhány szobatársam gimiből jött, mégis csúsztak egyetemen.

2015. júl. 4. 09:18
 20/36 anonim ***** válasza:
39%
3-as, 17,18-as vagyok, azt kifelejtettem: és akkor most lehet lehúzni, gyerünk, húzzatok bele, hajrá! 0-ig mert se álljatok, mert ez a "dög" el merte mondani a véleményét.
2015. júl. 4. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!