Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most tényleg hülye vagyok...

Most tényleg hülye vagyok vagy másnál is így van?

Figyelt kérdés
Egy hónapja folyamatosan tanulom a törit (középszintű érettségire), hétköznap csak 1-2 órát, hétvégén meg reggel 9-től kb 7 óriáig. És most próbáltam megoldani érettségi feladatokat de szinte semmit nem tudtam. Csak az a gáz, hogy 90% feletti eredmény kéne. Mit csináljak másképp? Az igaz, hogy utálom a törit, de ennyi tanulás mellett igazán megjegyezhetném.
2010. febr. 27. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Én arra tippelek, hogy rossz a tanulási módszered. Első lépésként a tételeket, témaköröket kellene megnézned, utána ez alapján átolvasni a könyvből, esetleg kijegyzetelni.. és olyan feladatokat megoldani ami segít átlátni az egészet. összefüggéseiben.. egy-két óra korrepetálása is elmehetnél..
2010. febr. 27. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Baromi rosszul csinálod. A középszintűre gyakorlatilag nem kell tudás, elég ha az atlaszt megtanulod használni. Mindig el kell olvasni a feladatot, utána a kérdéseket, aztán keresni rájuk a választ a forrásokból, térképről, atlaszból. Ezzel simán meglesz 90 felett. Mindig négyes voltam töriből, mégis 92%-ot írtam két éve.
2010. febr. 27. 20:23
 3/10 A kérdező kommentje:
De hosszú esszéhez hogy lehet mindent a forrásból és a térképből kinézni? Annyi minden azért nincs benne.
2010. febr. 27. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Énis kb így állok mint te.Nem is nagyon érdekel a töri sőtt untat, 10.-es vagyok, és már most félek az érettségitől.Négyes vagyok belőle, de szerencse a térképet tudom használni, vagyis abban reménykedek én is, hogy az majd segít.
2010. febr. 27. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy hülye, csak olyan szinten nem érdekel, hogy amikor _azt hiszed_, hogy tanulsz, akkor is elkalandozik a figyelmed, csak ülsz a könyv fölött, és más jár a fejedben. Így persze, hogy nem ragad meg semmi. Ez mindig így van, ha olyasmit tanul az ember, ami nem érdekli. Nem te vagy a hülye, csak nem érdekel a téma. Én is utáltam a történelmet és mindig bukásra álltam belőle, de szerencsére egy kettes mindig megvolt. Ezzel nincs is semmi baj. Valakit ez érdekel, valakit meg amaz.

Csak azt az egyet nem bírom megérteni, hogy ha ennyire utálod, miért a 90% feletti eredmény elérését tűzöd ki célul magad elé? Szereted a kudarcokat? Ne félj, lehet még bőven bennük részed akkor is, ha nem akarod. A te célod az legyen, hogy egyáltalán ne bukj meg, és tanuld azt, amihez jobban fűlik a fogad.

Belőlem sem lett sem történész, sem politológus, sem régész. Lett más. Ami érdekelt. De ha célt tűzöl ki magad elé, akkor az legyen reális, megvalósítható. A dongalábú ne akarja megmászni az Everestet, tőle az is teljesítmény, ha fel tud mászni a létrára kicserélni az égőt.

2010. febr. 28. 00:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért kell megírnom 90% felett mert csak úgy vesznek fel oda ahova akarok menni. Amúgy ötös vagyok töriből, mert bemagolom én ha kell. És kivételesen erre tényleg figyelek, aznap még tudom is, másnapra meg már elfelejtem.
2010. febr. 28. 08:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Hová szeretnél menni?
2010. febr. 28. 17:41
 8/10 A kérdező kommentje:
pszichológiára
2010. febr. 28. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
jujj az húzós. előre szólok, hogy ne törj össze ha nem vesznek fel. az összes szak közül oda a legnehezebb bejutni.
2010. febr. 28. 21:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen tudom, úgyhogy nem is adok sok esélyt a dolognak, inkább csak megpróbálom. Van egy felsőfokúm, és ha nagyon jól megírnám a törit vagy a magyart, talán lenne egy kis esélyem.
2010. márc. 1. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!