Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a valószínűségi változó?

Mi a valószínűségi változó?

Figyelt kérdés
A definícióját láttam, sőt példákat is olvastam már rá (dobókocka, fej-írás...). Amit internetről össze tudtam szedni, az számomra nem elég kézzel fogható, hogy ez mi is, mire jó, és egyáltalán mi alapján adhatjuk meg? Elképzelhető például, hogy valószínűségi változóként a dobókockás példához nem az 1-2-...-6-ot adjuk meg értékekként, hanem mondjuk 7633, 4235, 54745, 342 ... stb., tehát több vv.-a is lehet egy eseménytérnek? Mire jó a valószínűségi változó, és mi alapján adjuk meg? Ha tudtok példákat mondani, vagy akár valami értelmezését a definíciónak. Köszönöm.

2015. máj. 21. 12:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Az egyenletekben vannak állandók és változók (x, y stb.).

Jelen esetben -hirtelen- pl. a lottószámok valószínűségére tudok gondolni (5-ös, vagy 6-os, 90-ből, vagy 45-ből - két változós).

2015. máj. 28. 23:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Én most többször is elolvastam, amit írtál, de egyszerűen nem értem, mit szeretnél mondani. Szerintem félre értetted a kérdésem. Illetve, ha mégsem, akkor fejtsd ki légy szíves bővebben, ez így még nem válaszolt meg teljesen. :/
2015. máj. 29. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!