Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Dolgozik itt valaki környezetm...

Dolgozik itt valaki környezetmérnökként?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 18:20
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
szerintem ugyanazok a tantárgyaink :)
2011. jan. 23. 21:24
 32/49 anonim válasza:
14:23-as, írnál nekem néhány infót a bme környezetmérnök szakáról? Mennyire kemény pl a biológia és a kémia? Milyen tantárgyaid vannak? köszi előre is:)
2011. jan. 26. 16:27
 33/49 anonim ***** válasza:

Szia!

A tantárgyaink listáját le lehet tölteni innen:

Ez most a legfrissebb. Nagyjából ez volt nekem is, mikor elkezdtem.

A biosz, mint látszik, nem annyira hangsúlyos.

A kémia viszont igen. Az első évben először szervetlen, második félévben szerves és biokémiánk volt. Ez után egészen a diplomáig minden félévben volt valamilyen analitikai kémia tárgyunk laborral, volt, amelyikre a vegyészmérnökökkel együtt jártunk.

De ettől ne ijedj meg. Én szakközépből mentem oda, ahol igaz 4 évig volt kémiánk, de nem érettségiztem belőle. Az egyetemen a csoporttársaim közt is sokan voltak, akik gimiből biosz vagy fizika érettségivel mentek.

Ha gondolod, írhatsz e-mailt is, és mesélhetek részletesebben is.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. jan. 26. 18:25
 34/49 anonim válasza:

Én is gondolkodom a környezetmérnökin. És azt szeretném kérdezni, hogy mennyire durva a kémia? Tudom, hogy mindenki azt írja, hogy nagyon sok és kemény, de mégis egy erős gimis kémiaszinthez képest? (Szóval nem olyan, mint az orvosin, ahol 1 óra alatt adják le az emeltfaktos anyagot?)

És a szakosodni mikor lehet?

( És, ha valaki mondjuk választ, akkor a másfajta órákra kell-e járnia)

És van mesterképzés?

És mi az, hogy Testnevelés a kritérium tárgy?

2011. máj. 26. 20:16
 35/49 A kérdező kommentje:
a kérdés kiírása óta én már környezetmérnök hallgató vagyok. A kémia erősen iskola függő, a gimisnél sokkal nehezebb, de nálunk (SZE-MTK), az első félévben kb. átrágtuk a gimis kémiát, és második félévtől durvult csak be a dolog egy picit :) A tesi pedig annyi, hogy van 4 kötelező tesifélév(nem kell tőle megijedni,igazából semmit nem kell csinálni:D),de azt hiszem ilyen nem sok helyen van
2011. máj. 26. 20:27
 36/49 A kérdező kommentje:
körny.mérnökin 4. félév után lehet szakosodni ha jól tudom, is persze ennek függvényében vannak az óráid. Mesterképzésről nem tudok de biztos van :)
2011. máj. 26. 20:29
 37/49 anonim válasza:

Fú, nagyon köszönöm szépen a választ:] nagyon félek a kémiától, mert borzasztóan lusta vagyok hozzá :(

a testnevelésről meg csak annyit, hogy egészségügyi okok miatt fel vagyok mentve. azért nem értettem.. ez teljesen kötelező/ nem lehet nélküle továbbmenni? (már ha van azon az iskolán, ahova esetleg bekerülök)

és mi történt? már ha nem vagyok túl tapintatlan. miért gondoltad meg magad? vagy mit választottál inkább? (ha nem akarsz, ne válaszolj elnézést, csak nagyon aggódom, hogy rossz döntés a környezetmérnöki.)

2011. máj. 26. 20:37
 38/49 anonim ***** válasza:

Az előtted levő válaszoló vagyok.

Kezdem a végével. A kritériumtárgy azt jelenti, hogy 0 kredites, a tesire jegyet nem kapsz, de teljesíteni kell (teljesítés feltétele, hogy az órák x %-án jelen legyél - ez BME-n 70 %). Ilyen kritériumtárgy még a nyári szakmai gyakorlat, amit szintén csak aláírnak, de nincs jegy és kredit. És a szigorlat (de már úgy hallottam, hogy nem minden BSc szakon van szigorlat, nálunk még volt) 0 kredites, de a vizsgára természetesen kapsz jegyet.

BME-n is 4 félév a tesi. Választasz egy sportágat és heti egyszer bemész, tökjó lazítás. Én egy elég nagydarab csaj vagyok, világéletemben gyűlöltem is a tesit, de ezt a 4 félévet imádtam, végig tollasoztam egy ismerőssel. :D

A szakirányválasztás után a különböző szakirányoknak más-más kötelező tárgyaik lesznek, de attól fel lehet venni a többi szakirány tárgyait is, de csak mint szabadon választhatót. A lényeg, hogy a kötelezőket teljesítsd.

Itt most indult mesterképzés. Állítólag néhány tárgy más névvel de nagyon hasonló tananyaggal BSc-n már futott. Ez még a BSc-MSc rendszer kiforratlansága.

2011. máj. 26. 20:41
 39/49 anonim ***** válasza:
:D Bocs, hogy beleugattam a beszélgetésetekbe.
2011. máj. 26. 20:41
 40/49 A kérdező kommentje:

Hát ha ennyire utálod a kémiát akkor meggondolandó, mert ez a fő tantárgy(nekem ez évben 6, később 8 kredites tárgy lesz,viszonyításképpen: a matek 2 kredit). Amugy nekem se a kedvencem de nincs vele bajom, bár pár hét múlva lesz a vizsgám utána lehet mást fogok mondani:D. Persze ha van papírod akkor nem kell tesizni, de nekünk a 4-ből 3 félévet ellehet tölteni azzal, hogy félévente 10*1 órát elüldögélsz a kondiban, a 4. az úszás, ott nem tudom hogy van. Továbblehet nélküle menni(nulla kredites), csak anélkül nem kapsz diplomát, tehát van rá 7 féléved(vagy több:D).

Azt nem teljesen értem hogy mit kérdezel,mivel kapcsolatban gondoltam meg magam? :D

2011. máj. 26. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!