Mit tehetnék, hogy érdekeljen? Bővebben lent.

Én is reálra megyek tovább, bár a humánt sem vetem meg, de pl az irodalmat inkább elküldeném a fenébe, néha annyira fel tud idegesíteni. Ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy ezt most azért kell tanulnom, mert a jövőmet alakítom vele, és ezt is egy lépés affelé, hogy azt tanulhassam majd egyetem, amit igazán szeretek. És ennek feltételei vannak. Többek között az, hogy leérettségizzek magyarból és töriből. :)
Könyvajánlat: Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Ez egy világháborús regény, a fizika és a töritanárom egyaránt ajánlotta. :)
Szia!
Köszzönöm a választ.
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Idén végzek és én is csak azért tanulom meg, hogy jó legyen az érettségim, de annyit szenvedek, mire megjegyzem, hogy az már nem normális dolog. Tehát az olvasáson kívül nincs más ami alkalmas e cél elérése végett?

Próbáld meg benne megtalálni a szépet! Tudom, hogy ez olyankor lehetetlen (ismerős érzés :)), de muszáj! Ha például tanulsz egy verselemzést, akkor ne arra gondolj, hogy XY ezt biztos nem azért írta, hogy majd a halála után X évvel mi elkezdjük találgatni, hogy vajon mit is akart ezzel kifejezni, hanem arra, hogy valahol a világban van egy pasi, aki neked is ilyen szépeket írna... :)
Jó, ez lehet, hogy kissé idióta megközelítés volt, mindössze azt akartam vele kifejezni, hogy mindenben meg kell és meg lehet találni a szépet. :)
És persze az életben mindig voltak, vannak és lesznek olyan dolgok, amikhez nincs kedvünk, mégis meg kell csinálnunk. :)
Az első válaszadó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!