Mi a véleményetek a többletpontokról? Miért így osztják őket?
Van két nyelvvizsgám (angol és német középfokú). Így 50 pontot kapok az elérhető 80-ból. Azonban eléggé idegesít, és bánt az, hogy egy osztálytársam csak azért, mert gyermektámogatási segélyt kap, a másiknak meg a szülei elváltak, ezért ők majdnem megkapják az elérhető 80 pontot. Én meg aki tanult, becsületesen, két nyelvet összekapart az 'csak' 50-et. Tudom már ennek is örülöm kéne, és fogjam be a pofám. Tudom.. csak belegondolva igazságtalanak érzem..A cigánykérdésről nem is beszélve, hogy ők csak azért mert cigányok, halmozottan hátrányosak (miért??), alapból kapnak, nem istudom mennyi pontot.
Csak érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek erről.
Jó persze tudom, rossz lehet elvált szülök gyermekeként élni, meg nyilván nem a semmiért adják a gyermektámogatási segélyt, de csak egy példával demonstrálnám:
Tegyük fel van egy család, akiknek egy gyermekük van. A szülök ketten teszem azt 300 ezret keresnek (Anya:150ezret apa 150 ezret, és 3an élnek belőle) A család elvált, és a gyermek az édesanyjával marad. Az anya kap az államtól x összeget a gyermek után. + erre jön az apa fizetésének 20-40%-a a gyermek után.
A gyermek az anyjával lakik 150ezer + a támogatás + az apa fizetésének 20-40%-ból.
Kérdésem az, mennyivel élnek rosszabb körülmények között így ketten, mint ha mondjuk együtt élnének? Véleményem szerint semmivel. Hol is itt a hátrány?
Jó igen az hogy elvált szülök..igen ezt értem.. de ettől függetlenül semmivel nem hátrányosabb a gyerek. Szerintem ettől ugyanúgy tud tanulni mint bármely más gyerek.
Azt megértem ha vki szellemileg fogyatékos, vagy mozgásképtelen, hogy ő kap, mert neki ezeket leküzdve kell azt a szintet teljesíteni mint egy egészséges gyereknek.
Szüleim mind a ketten főiskolát végeztek, tudnak nyelveket, van munkájuk.
Azonban haverommal - aki hasonló cipőban jár mint én - szoktunk viccelődni, hogy tulajdonképp, mi vagyunk a hátrányos helyzetűek, mivel a szüleink iskolázottak, nyelveket tudnak. :D
Nem kell leoltani, olvassátok el amit írtam, és utána véleményt formáljatok. Nem akarok itt vitát nyitni csak érdekelne hogy csak én látom így vagy van benne igazság?
Teljes mértékben egyetértek veled. Ez az egész annyira igazságtalan (mint persze az élet is). Egyik osztálytársam kap rendszeres gyermekvédelmi támogatást, de nagyon nem értem mire fel. Mindig műkörme van, külföldi utak stb. És persze kap támogatást, mert szülei elváltak, apukája vállalkozó. És az ilyen kap plusz pontot.
Én büszke vagyok, hogy most megyek emeltre, lehet meglesz 2. nyelvvizsgám is, de idegesítő, hogy más fele ennyi tanulással se majdnem annyi pluszpontot kap, mint én.
hát alapjáraton egyet értek veled, de vannak kivételek
pl: gondolok itt magamra
nyáron elmentem dolgozni, és ebből kifizettem a nyelvvizsgáim (eszperantó és angol közép)
szüleim támogatnak, de ez már nem fért volna bele a kiadásainkba
Rendszeres gyermekvédelmi támogatásom is van, ami ugye 25 pont. Ez azt jelenti h van 75 plusz pontom.
És képzeld emeltezek anglbol,mert az anglisztika szakhoz kell....
szóval páran egy kicsit lentebb adhatnátok h sokan csak általánosítanak....
sztem az lenne a legjobb megoldás ha nem adnak a 25 pontot, de akkor legalább lenne az, hogyha sikere a nyelvvizsga akkor visszaadják az árat....
vagy ha terhes akkor támogassák az egyetemen vmivel
Azt nem vonom kétségbe, hogy aki(ke)t tényleg megillet(nek) ez(ek) a többletpont(ok) azok kapják is meg, tőlük nem sajnálom.
A kérdéssel csak ennek az esetnek a furcsaságait akartam érzékeltetni, mint ahogy például közöttetek írták már egy páran, hogy vannak tanulók akik kapnak gyermekvédelmi támogatást, holott ők nem is lennének jogosultak rá.
Kedves kérdező!
Én speciel fogyatékosságra kapok többlet pontot (diszlexia). Ezzel ellenben nem vagyok fogyatékos a szó szoros értelemben, csak van némi nehézségem írás-olvasás terén. Őszintén ezért én sem tartom jogosnak a pontokat, ám amit ezért ki kellett állnom (magyar tanárok részéről, akik nem segítettek, hanem támadtak), az nagyon szar volt. Nem kívánom senkinek, hogy elmebetegnek nézzék, és még a szüleivel is elhitessék, hogy az. Aztán persze kiderült, hogy 100% fölött van az IQ-m (ha jól emlékszem legutóbb 112% volt), és miután eljöttem abból a suliból, ahol ezzel basztattak jegyeim is javultak, satöbbi. Azóta nem úgy álltam neki a tanulásnak, nagyon sok rossz élményem volt belőle. Kettes hármas voltam mindenből, aztán most, hogy kicsit megkomolyodtam, újra érettségiztem, javítottam, most fejezem be az FSZ képzésem, és próbálok bejutni egy egyetemre vagy fősulira. Sok évet elvettek tőlem, és állítom, hogy a pontjaimon is meglátszanak azok az évek, amiknek most is érzem utóhatását. (nagyon zárkózott vagyok, mostanában próbálok "kibékülni" magammal, stb.) Nem azért írom, hogy sajnálj, azért írom hogy tudd, attól, hogy orvosilag fogyatékossággal élek, nem vagyok csökkent értelmi képességű, de ettől függetlenül komoly "károk" értek.
Utolsó vagyok:
A válaszom nem egyenesen a kérdező felé irányult, rossz volt a megcímzés... néhány válaszolónak írtam, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!