Mi a véleményetek a többletpontokról? Miért így osztják őket?
Van két nyelvvizsgám (angol és német középfokú). Így 50 pontot kapok az elérhető 80-ból. Azonban eléggé idegesít, és bánt az, hogy egy osztálytársam csak azért, mert gyermektámogatási segélyt kap, a másiknak meg a szülei elváltak, ezért ők majdnem megkapják az elérhető 80 pontot. Én meg aki tanult, becsületesen, két nyelvet összekapart az 'csak' 50-et. Tudom már ennek is örülöm kéne, és fogjam be a pofám. Tudom.. csak belegondolva igazságtalanak érzem..A cigánykérdésről nem is beszélve, hogy ők csak azért mert cigányok, halmozottan hátrányosak (miért??), alapból kapnak, nem istudom mennyi pontot.
Csak érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek erről.
Jó persze tudom, rossz lehet elvált szülök gyermekeként élni, meg nyilván nem a semmiért adják a gyermektámogatási segélyt, de csak egy példával demonstrálnám:
Tegyük fel van egy család, akiknek egy gyermekük van. A szülök ketten teszem azt 300 ezret keresnek (Anya:150ezret apa 150 ezret, és 3an élnek belőle) A család elvált, és a gyermek az édesanyjával marad. Az anya kap az államtól x összeget a gyermek után. + erre jön az apa fizetésének 20-40%-a a gyermek után.
A gyermek az anyjával lakik 150ezer + a támogatás + az apa fizetésének 20-40%-ból.
Kérdésem az, mennyivel élnek rosszabb körülmények között így ketten, mint ha mondjuk együtt élnének? Véleményem szerint semmivel. Hol is itt a hátrány?
Jó igen az hogy elvált szülök..igen ezt értem.. de ettől függetlenül semmivel nem hátrányosabb a gyerek. Szerintem ettől ugyanúgy tud tanulni mint bármely más gyerek.
Azt megértem ha vki szellemileg fogyatékos, vagy mozgásképtelen, hogy ő kap, mert neki ezeket leküzdve kell azt a szintet teljesíteni mint egy egészséges gyereknek.
Szüleim mind a ketten főiskolát végeztek, tudnak nyelveket, van munkájuk.
Azonban haverommal - aki hasonló cipőban jár mint én - szoktunk viccelődni, hogy tulajdonképp, mi vagyunk a hátrányos helyzetűek, mivel a szüleink iskolázottak, nyelveket tudnak. :D
Nem kell leoltani, olvassátok el amit írtam, és utána véleményt formáljatok. Nem akarok itt vitát nyitni csak érdekelne hogy csak én látom így vagy van benne igazság?
bocsi de nem olvastam végig, csak az elejét, de értem így is mit akarsz kihozni belőle és egyetértek. Annak adnék plusz pontot, akinek nyelvvizsgája van vagy tanulmányi eredménye nagyon jó, vagy nagyon jól sportol stb.
Annak nem aki gyereket szül/szüleinek 8 általánosa van/fogyatékos.
Nem is értem hogy hozhatnak létre ilyen pontozást. Idióták. Sokan gondolkodnak úgy,mint te és igazuk van.
Én is teljes mértékben fel vagyok háborodva ezen!
Most adtam be a jelentkezésem mester képzésre, ahol 10 plusz pont szerezhető. Ebből kapok 3-at a középfokú szakmai nyelvvizsgámért, 5-öt pedig a szakmai gyakorlatomért...
Bezzeg a "kátrányos helyzetűek" megkapják alapból a +10 pontot...Hát én kérek elnézést, hogy szüleim nem 8 általánost végeztek, nem vagyok cigány, nem nevelek gyereket és szüleim sem váltak el...:S
Ebben igazad van büszke is vagyok erre, meg hogy a családom nem semmittevő, ingyenélő. :)
De akkor is..
"Hát én kérek elnézést, hogy szüleim nem 8 általánost végeztek, nem vagyok cigány, nem nevelek gyereket és szüleim sem váltak el...:S"
:D, mintha csak én mondtam volna.
Már volt itt néhány nappal ezelőtt ugyanez a kérdés. Nem te írtad azt is? Mert a stílus és az elért 2 nyelvvizsga stimmel.
Hajts és gürizz, ez az élet, ne nyekeregj!
Amúgy meg más szemszögből is vizsgáld meg a dolgot.
Nem, nem én írtam..
és nem nyekergek, csak hangot adtam véleményemnek..ennyi az egész
Szia!
Én is teljesen megértem, amit írsz. Nekem szerencsére nyelvvizsgából, tanulmányi versenyből összejött mind a 80 pont, erre nagyon büszke is vagyok.
Nem értem, annak, aki SZELLEMI fogyatékos, miért kell plusz pontot adni. Úgy értem, ő azzal a +30 ponttal bejut, az én helyemre mondjuk, és első évben kiesik? Vagy valaki egész életében majd áll mellette és fogja a kezét? Majd szigorlaton is pluszpontot kap?
Aki testi fogyatékos, miért kap pluszpontot? Tanulni ugyanúgy tud mint én, mégha futni nem is.
Aki cigány miért kap pluszpontot? Mert negatív sztereotípiák miatt hátrányosan megkülönböztetett a társadalomban? És akkor tanulni már nem lehet?
A szüleim elváltak. Én nem is tudtam, hogy erre jár pluszpont. Mindenesetre ugyanúgy tudtam tanulni, sőt, mint mások. Miért is kapnék erre pluszpontot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!