Szerintetek egy átlagember mit tud matematikából? Te mennyit tudsz?
kérlek a korodat tüntesd fel ,de a körülötted lévőket is megkérdezheted. hatványozás, sin-cos, geometria, stb
köszönöm
Hát, én faktos voltam matekból gimiben, emelt érettségim is ötös lett, szerintem remélem nem tűnik nagyképűen, de többet tudok, mint az átlag. Igaz végül nem a matekkal mentem tovább, de hugomnak, aki most érettségizik én szoktam segíteni.
21L
Reálos középiskolába járok, fizika-matek emelt szinten.
Szerintem sokat tudok :)
azta...
amúgy én is matek szakos egyetemista vagyok....
a kérdést nem én találtam ki, beadandó feladatom, és gondoltam végzek egy kis közvélemény-kutatást, de már kicsit bánom, kösz a normális választ
Szia, én is alkalmazott matematikus vagyok.
Van egy bölcsész ismerősöm, akit érdekel a matematika.
Leginkább a geometriát és a logikát kedveli, ezekből emlékszik az érettségi anyagra, de a függvényekkel már gondban lenne. Szerintem az átlagember hozzá hasonlít: úgy általában véve tudja a legtöbb dolgot, de nagy hiányosságai vannak, egész témakörök esnek ki, például a trigonometria.
Mivel normális vagy, további kötekedés helyett tájékoztatlak, hogy az átlagembereknek a 4 alapművelet mellett a vizuálisan rögzülő (sík- és térgeometria, vektorok) és a hasznos dolgok maradnak meg. Hasznos dolognak számít az elsőfokú egyismeretlenes egyenlet megoldása, a kamatszámítás, a százalékszámítás (patikusok, laboránsok).
Kőműves rokonom tudott a Pitagoraszi számhármasokról, a derékszögelés miatt a 3-4-5 a fejében volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!