Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Színművészeti egyetemre 2...

Angyalka3 kérdése:

Színművészeti egyetemre 2 gyerekes anyukaként 27 évesen 2008ban tett középszintű érettségivel van esély felvételt nyernem?

Figyelt kérdés
Hogyan működik a dolog, kinek van tapasztalata? Nem vagyok 27 évesen hozzá már "öreg"? Nem akarok úgy felébredni idős hölgy koromban, hogy ezen rágódjak nap mint nap, azért, hogy esetlegesen elmulasztottam. Kinek milyen tapasztalata van?

2014. okt. 12. 01:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Azzal is számolj, hogy rendkívül ritka, hogy valakit elsőre felvegyenek. A többség több éve vagy a színpadon van, vagy annak közelében van.
2014. okt. 14. 16:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Valamelyik válaszoló Szabó Erikára gondolt szerintem, ő idén végez, 30 évesen.

Ha jól emlékszem (a SZFE honlapján olvastam), lányoknál 25 vagy 26 év a korhatár, a 27 már biztos sok, ráadásul mint írták, elvétve akad évente egy-egy olyan személy, akit elsőre felvesznek. A Kaposvári Egyetemen is van színművész szak, ott nem tudom, van-e krohatár, s ha van, mennyi az.

Egyébként a férfiaknak kb 2 évvel magasabb a színmű-felvételis korhatár.

2014. nov. 5. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ha jól emlékszem (a SZFE honlapján olvastam)"

Hol olvastad pontosan?

Ugyanis én nem látok a honlapon kiírva semmi ilyesmit.

Azt megjegyzem, hogy olyan nem létezik, hogy ugyanerre a szakra egyik egyetemen van korhatár a másokon meg nincs!

Ugyanis a felsőoktatási szakok bementi követelményeit és speciális felvételi feltételit jogszabály határozza meg, nem az egyes egyetemen döntenek róla. Hangsúlyozom szakonként van meghatározva hogy XY szaknál ez a követelmény és feltétel akkor mindenütt ahol indul a szak ugyanaz a követelmény és feltétel!!

Megnéztem az jogszabályt 15/2006. (IV. 3.) OM rendeletet amely az alap- és mesterképzési szakok

képzési és kimeneti követelményeiről szól, ebben sincs egy szó sem a korhatárról. Akkor?

2014. nov. 5. 18:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem vaktába mondtam a korhatárt, valahol olvastam, hogy van. A felvételi követelményeket érdemes elolvasni, ezek is fent vannak a honlapon, ha érdekel, keresd meg, de abban biztos lehetsz, hogy van korhatár. Az alapján amit leírtál, a Kaposvárin is van. Ennyi.
2014. nov. 5. 20:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Sem Kaposvári Egyetemen sem az SZFE-n nincs kint a honlapon jelentkezési korhatár, sem a jogszabályban nincs. Mert egyszerűen nincs korhatár!(ami nem azt jelenti hogy felvesznek egy 45 éves jelentkezőt, nyilván ) de elvi és jogszabályi akadálya nincs, hogy valaki akárhány évesen is jelentkezzen.
2014. nov. 5. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2002-ig bezárólag vannak meg a felsőoktatási felvételi tájékoztatóim, azokban VAN felvételi korhatár.
2014. nov. 7. 05:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen azt tudom, régen volt korhatár.
2014. nov. 7. 09:54
 18/18 anonim válasza:
Szia! Amikor èn szerettem volna jelentkezni. 2014-ben, akkor 24 volt a korhatàr èn meg pont 24 voltam. Nem vettek fel, mert nem mentem el a màsodik fordulóra! :'D Azóta is bànom, hogy akkor nem bìztam magamban annyira.
2017. dec. 18. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!