Színművészeti egyetemre 2 gyerekes anyukaként 27 évesen 2008ban tett középszintű érettségivel van esély felvételt nyernem?
Valamelyik válaszoló Szabó Erikára gondolt szerintem, ő idén végez, 30 évesen.
Ha jól emlékszem (a SZFE honlapján olvastam), lányoknál 25 vagy 26 év a korhatár, a 27 már biztos sok, ráadásul mint írták, elvétve akad évente egy-egy olyan személy, akit elsőre felvesznek. A Kaposvári Egyetemen is van színművész szak, ott nem tudom, van-e krohatár, s ha van, mennyi az.
Egyébként a férfiaknak kb 2 évvel magasabb a színmű-felvételis korhatár.
"Ha jól emlékszem (a SZFE honlapján olvastam)"
Hol olvastad pontosan?
Ugyanis én nem látok a honlapon kiírva semmi ilyesmit.
Azt megjegyzem, hogy olyan nem létezik, hogy ugyanerre a szakra egyik egyetemen van korhatár a másokon meg nincs!
Ugyanis a felsőoktatási szakok bementi követelményeit és speciális felvételi feltételit jogszabály határozza meg, nem az egyes egyetemen döntenek róla. Hangsúlyozom szakonként van meghatározva hogy XY szaknál ez a követelmény és feltétel akkor mindenütt ahol indul a szak ugyanaz a követelmény és feltétel!!
Megnéztem az jogszabályt 15/2006. (IV. 3.) OM rendeletet amely az alap- és mesterképzési szakok
képzési és kimeneti követelményeiről szól, ebben sincs egy szó sem a korhatárról. Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!