Mit lehet tenni ilyen helyzetben? A matektanár meg akar húzni félévkor, holott 2,1 re állok!
Lehetséges, hogy nagydolgozatok jegyeit hangsúlyozottabban veszi. Mindenképp tőle kellene megkérdezni, hogy mit lehet tenni, bár úgy tűnik, kissé későn ébredtél, mindjárt itt a félév.
Időnként szoktam korrepetálni gázosan álló diákokat és mindig az az első, hogy beszélek a tanárral, hogy mik azok az alap elvárások, amik mindenképp kellenek ahhoz, hogy átengedjék a delikvenst. A normálisabb tanárja felsorol egy csomó mindent, mi jól ráhajtunk kemény melóval, aztán pár hétig gyötri az illetőt, majd átengedi, ha jól sikerül a dolog. Ám olyan tanár is van, aki vérig sértődik, hogy a gyerek magántanárhoz fordult és nem tőle, akarja megtanulni a dolgokat (amikor nyilvánvalóan már hónapok óta szivatja az illetőt). Szóval ez nagyon tanár függő, de az is, hogy ki hogyan számolja az átlagot. Az is jogos, ha egy 15 perces röpdoli jegyét nem annyinak számolja, mint a másfél órás témazáróét.
Mit tudok tenni, milyen kötelességeim vannak?
Ez így helyesebb lenne.
egy félévi bukás még nem a világ. ha csak nem 12-es vagy.
engem év végén akart meghúzni a biosztanár, holott 2.0ra álltam. aztán a tantestület olyan jófej volt, h egy emberként kiállt mellettem. ebben persze közrejátszott, h a tanár a kicsinyes bosszúvágyát akarta rajtam kiélni, és egész évben szívatott, ahol tudott.
3,00-ra hogy adhatna kettest??
annyira nem gondolkodtok gyerekek, hogy az valami borzasztó
Vannak tanárok, akik egyáltalán nem az átlagot nézik.
Azm, hogy hogyan viselkedsz órán, mennyire figyelsz a magyarázatára sokkal inkább eldöntheti a jegyed, minthogy megírsz egy dogát 2-esre, holott 1-2 pont és már 1-es lett volna.
Szval az, hogy félév előtt 1 perccel jutott eszedbe, hogy bukásra állsz matekból szerintem nem a tanár hibája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!